Zo wordt jouw volgende baan iets totaal anders

Share

Ben je er wel over uit dat je dat wat je nu doet niet de rest van je leven zal gaan vormen? Dan wordt het hoog tijd om eens te kijken hoe je dan kunt zorgen dat je een carrièreswitch maakt en te kiezen voor een andere baan. Dit is immers lang niet altijd even gemakkelijk. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je je aan vast kunt houden zodat het ook jou moet kunnen lukken om over te stappen naar een hele nieuwe wereld waarin je je mogelijk veel meer thuis voelt dan de branche waar je nu in zit.

Begin bij jezelf

Natuurlijk is het fijn om te weten wat je niet wilt, maar het is ook wel lekker om dan in ieder geval een idee te hebben van wat je dan wel wilt. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je heel erg eerlijk en kritisch tegen jezelf moet kunnen zijn. Zo kan je een duidelijk beeld vormen van de kant die je op wilt. Dit is essentieel. Al is het alleen al om te voorkomen dat je over twee of drie jaar weer voor hetzelfde dilemma komt te staan omdat je de baan die je gekozen hebt inmiddels alweer zat bent.

Twijfels over je nieuwe baan

Het is heel logisch dat je wanneer je eenmaal begint na te denken over een carrièreswitch allerlei twijfels voelt opkomen. Je gaat immers alles wat je nu hebt achter je laten en je gaat iets heel nieuws proberen. Dit brengt natuurlijk onzekerheid met zich mee. Dit is echter heel goed weg te nemen. Door het gewoon te gaan doen. Je kunt alleen weten hoe het is door daadwerkelijk de overstap naar iets nieuws te ondernemen. Dat betekent dus dat je sterk genoeg moet zijn om alle twijfels die je hebt over het werk te negeren en ervoor te gaan.

Willen en kunnen naast elkaar

Wanneer je een bepaalde opleiding hebt, dan zegt dat specifiek iets over die branche, maar in het algemeen ook iets over je mogelijkheden. Je weet dus wat je kunt. Het is dan dus belangrijk om dat wat je wilt, namelijk een andere omgeving en andere baan, te leggen naast dat wat je kunt, hetgeen je afmeet aan je opleiding en opleidingsniveau. Wanneer je die twee zaken duidelijk hebt, dan weet je precies welke opties er voor jou open liggen om je geluk te vinden. Uiteindelijk is het eigenlijk altijd mogelijk om iets passends te vinden.

Je gelukkig voelen

Uiteindelijk zal de laatste stap de meeste voldoening geven. Dit is namelijk de stap waarbij je alles achter de rug hebt. Je hebt gesolliciteerd, je bent aangenomen en je bent gesetteld in je nieuwe functie. Je leunt nu even op een vrijdagmiddag achterover in je bureaustoel en bekijkt wat je nu eigenlijk hebt gedaan. Je hebt namelijk een succesvolle carrièreswitch gedaan. Je mag nu best even trots zijn op wat je bereikt hebt en de plek waar je beland bent. Er is alle reden om je even heel gelukkig te voelen, dus doe dat dan ook met volle teugen.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News