7 redenen waarom ‘manscapen’ een goed idee is!

Share

Onder vrouwen is het al jaren de norm: De boel ‘down below’ netjes bijhouden en scheren. Bij mannen is het nog steeds een beetje taboe en soms zelfs niet echt bespreekbaar. Ze denken dat het scheren van de edele delen ze ‘jonger’ maakt, dus laten ze het scheren van oksels of hun kruis maar zitten.

Maar de realiteit heeft het taboe ingehaald: Manscaping is niet alleen lekker hygiënisch, ook de vrouwen houden van een goed verzorgde boom. BALZY geeft 7 redenen waarom ook jij aan de slag moet met het bijhouden van jouw lichaamsbeharing:

Het’ ziet er groter uit

Je schaamhaar scheren zorgt ervoor dat de basis rondom jouw ‘zaakje’ er een stuk korter uitziet. En dat heeft als positief effect dat je er qua ‘lengte’ visueel zomaar een paar centimeter bij kunt scoren. En wie houdt er nou niet van een beetje extra ‘lengte’?

Het maakt je zelfverzekerd!

Aangezien we net hebben geconcludeerd dat manscapen ervoor zorgt dat ‘de boom er groter uitziet’, kunnen we ook een parallel trekken met een beetje extra zelfverzekerdheid. Een kleine boost kan tijdens die date al het verschil maken, en elke vrouw wordt aangetrokken door een man die zelfverzekerd overkomt (maar word niet arrogant, dat heeft geen goede invloed op je date-succes).

Het voelt geweldig

Na het scheren of trimmen (het hoeft niet kaal natuurlijk) van je schaamhaar zal ‘het’ een stuk beter aanvoelen. We hebben het hier over de geslachtsgemeenschap trouwens; behoorlijk wat gevoelige delen rondom de penis worden door het schaamhaar bedekt.

Door het te korten of helemaal weg te halen zal het allemaal een stuk gevoeliger worden tijdens de seks. En wie zit er nou niet te wachten op een extra sensatie?

Geen vrouw houdt van haar

Zoals jij een vrouw het liefste kaal of getrimd ziet, zo ziet de vrouw jou ook graag goed verzorgd. Kaal is niet voor alle vrouwen weggelegd, maar de boel kort en gezond doet het altijd goed!

Het is algemeen bekend dat de vrouwen houden van een kale zak. Tijd dat jij aan hun wensen gaat voldoen!

Het is hygiënisch

Een dikke bos schaamhaar is ook een fijne plek voor bacteriën om zich te vestigen die lang niet altijd goed voor je zijn. Zo kunnen bepaalde groepen bacteriën zorgen voor een huidinfectie. Veel bacteriën zorgen trouwens ook voor veel afval, en dat ruik je.

En als puntje bij paaltje komt, heeft zij liever een frisse en schone hand vol, dan een hand vol groezelig en viezig haar.

Minder bacteriën

We houden niet zo van bacteriën. Van de goede heb je geen last, maar van de verkeerde kun je behoorlijk wat problemen ondervinden. Mannen weten dat vooral de warmere maanden een enorm probleem zijn wat betreft viezige geurtjes in de onderbroek. Bijna alle geurtjes hebben bacteriën als oorsprong.

Ze houden van zweet: Hoe meer je zweet, hoe erger de stank zal zijn. En als dagelijks douchen niet meer helpt om dit probleem te verhelpen, is het tijd voor de volgende stap: Bacteriën houden van schaamhaar. Haal het weg, en je lost het geurprobleem behoorlijk goed op!

Het is de trend

Mochten we je met bovenstaande argumenten nog niet hebben overgehaald, bedenk je dan dat steeds meer mannen kiezen om te gaan manscapen. Net als de broek met wijde pijpen en de kapsels uit Peaky Blinders is ook manscaping steeds populairder aan het worden.

Read more

Local News