Beginnen met BDSM? Zo pak je dat aan!

Share

Sommige mensen weten precies wat we bedoelen als we het over BDSM hebben, maar deze afkorting doet lang niet bij iedereen een belletje rinkelen. BDSM staat voor Bondage, Disicpline, Dominance, Submission, Sadsim en Masochism. Dit zijn stuk voor stuk seksuele voorkeuren. Bij BDSM is er vaak één iemand dominant, terwijl de ander onderdanig is. Word je hier geil van? Dan wil je misschien wel proberen of dit iets voor jou is. In deze tekst vertellen wij je hoe je begint met BDSM en welke sextoy voor jullie de beste match is.

Ga het gesprek aan

Wie wil beginnen met BDSM kan ervoor kiezen om zijn/haar partner direct vast te binden. Dit hoort er inderdaad bij, maar toch raden wij je niet aan te hard van stapel te lopen. Als jullie het nog niet eerder uitgeprobeerd hebben, weten jullie niet van elkaar wat jullie geil vinden. Bespreek dit daarom altijd eerst voordat je begint met BDSM. Hierdoor ontdek je mogelijk dat jouw partner het niet prettig vindt om geblinddoekt of vastgebonden te worden. Je achterhaalt op deze manier bovendien waar jouw partner wél opgewonden van raakt. Dit kan bijvoorbeeld een rollenspel zijn, maar misschien kickt jouw geliefde er ook wel op om met een zweep geslagen te worden.

Wat hoort er allemaal bij BDSM?

Ondanks dat je inmiddels weet waar de afkorting BDSM voor staat, heb je mogelijk geen idee wat jij je hier precies bij voor moet stellen. Daarom lichten we hier eerst kort toe wat er allemaal bij BDSM hoort. We gingen eerder in deze tekst al kort in op vastbinden. Dit wordt vaak in één adem genoemd met BDSM. Je kunt jouw partner aan het bed vastbinden, maar er zijn ook BDSM toys waarmee je armen en benen aan elkaar vast kunt binden.

Er zijn mensen die denken dat het bij BDSM alleen draait om vastbinden, maar dat is niet het geval. Blinddoeken hoort er namelijk ook bij. Door jouw partner een blinddoek om te doen, weet hij/zij niet wat je gaat doen. Dit verhoogt de spanning. Bovendien schakel je op deze manier een zintuig uit, waardoor de andere zintuigen extra geprikkeld worden. Naast vastbinden en blinddoeken hoort spanking ook bij BDSM. Bij veel koppels gebruikt de dominante persoon een zweep om de onderdanige persoon te ‘temmen’.

Seksspeeltjes voor BDSM

Als je wilt beginnen met BDSM mogen seksspeeltjes niet ontbreken. Zorg er in ieder geval voor dat je een blinddoek en een zweepje in huis hebt. Daarnaast mogen de benodigdheden om jouw partner vast te binden niet ontbreken. Ben je al wat meer gevorderd en wil je een stapje verder gaan? Dan kun je een sexschommel kopen. In principe is dit niets anders dan een schommel om seks in te hebben. Wanneer de onderdanige persoon plaatsneemt op de schommel, heeft de dominante persoon de volledige controle over alle bewegingen.

Read more

Local News