Citytrip? Valencia de stad in opkomst

Share

Citytrip de moderne mannen gingen in het verleden altijd naar de grote hoofdsteden van Europa. Rome, Londen, Parijs, Berlijn, dat soort werk. Daarna werd het populair om naar de steden in opkomst te gaan. Dit waren vaak de nummer twee en drie steden van de betreffende landen. Denk bijvoorbeeld aan Milaan, Birmingham en vooral ook Barcelona. Inmiddels is een hele nieuwe gradatie aan steden erin aan het slagen om zich als hotspot te profileren. Hier moet je dus op korte termijn echt eens een keer gezien worden. Al was het maar op je eigen selfie. Valencia is hier een goed voorbeeld van.

Citytrip de stad zelf

Een belangrijke reden waarom Valencia zo in opkomst is, is natuurlijk in de stad zelf te vinden. Die is namelijk zeer divers en uitgebreid als het gaat om architectuur. Hoe je er verder ook tegenaan kijkt, de bebouwing van de stad is wel een eerste voorwaarde voor succes als het om een citytrip gaat. In Valencia kan je je zomaar dagenlang verliezen, zowel in het stadscentrum als in enkele van de meer hippe buiten wijkjes. Die waar de studenten zich ophouden bijvoorbeeld. Dit is de plek waar je voor je eerstvolgende maaltijd moet gaan aanschuiven. Daar beleef je de stad pas echt.

De prijs van een citytrip

Een ander voordeel van Valencia is de beperkte mate van kosten. Dit is trouwens een kenmerk voor alle nieuwe citytrip locaties. Het zijn over het algemeen steden die net iets minder hoeven te kosten dan de grote bekende plekken. Je kunt er bijvoorbeeld iedere dag goed eten en drinken en aan het einde van de avond toch gewoon nog wat geld in je zak terugvinden. Dit is vaak een goede graadmeter van de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ook met een wat kleiner budget kan je hier goed uit de voeten. Dat is natuurlijk ook niet heel erg onbelangrijk.

Het klimaat

Valencia is in ieder geval in alle jaargetijden goed te doen. Sterker nog, je kunt je afvragen of de zomer wel de beste tijd is om naar deze stad te gaan. Juist in de andere drie jaargetijden, wanneer het in Nederland net iets koeler, of eigenlijk te koel, is kan je hier een hele geschikte tijd beleven. Je hebt dan letterlijk even het gevoel dat je aan alles ontsnapt. Doordat je wel flink zuidelijk zit, maar er ook een frisse zeewind door de stad trekt is het er eigenlijk altijd precies juist als het om de weersomstandigheden gaat.

Uitgaan tijdens een Citytrip

Ook perfect verzorgd: het uitgaansgebied. Citytrip is kort en daarom moet de tijd zo veel als mogelijk benut worden. Wanneer je dus ook een leuke avond en nacht wilt hebben, dan is het wel belangrijk dat er ook echt iets te doen is. Het eerdergenoemde stadsdeel waar de studenten zich ophouden is hier meer dan geschikt voor. Hier vind je eigenlijk alles wat je op uitgaansgebied van een stad mag verwachten. Of je dus de drukte in wilt en wilt dansen, of het liever toch iets rustiger houdt in een pub of kroeg, alles is er goed mogelijk en is vlakbij elkaar te vinden.

De rust op Citytrip

Dat nog het mooiste van alles. De stad is nog niet heel breed ontdekt. Hoewel er wel meer slimme citytrip liefhebbers rondlopen, is het nog niet zoals in bijvoorbeeld Barcelona, Venetië of Amsterdam. Je kunt er nog in relatieve rust rondlopen. Dat maakt dit soort steden juist aantrekkelijk. Naast Valencia zijn er ook in alle andere Midden- en West-Europese landen goede steden te vinden die van vergelijkbaar allooi zijn. Eigenlijk moet je die dan dus ook allemaal wel een keer hebben bezocht. Begin maar vast met zoeken naar de volgende pareltjes op de landkaart. Er zijn er veel meer dan je nu misschien denkt. En kun je niets vinden check deze post dan.

Photo by Jānis Skribāns on Unsplash

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News