Dataverbruik De mens gebruikt meer dan ooit

Share

Als je met een eerlijke blik in de spiegel durft te kijken zal het je waarschijnlijk niets verbazen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ook in het afgelopen jaar het gemiddelde dataverbruik van de mens weer verder omhoog ging. De bundel die we hebben is zelden toereikend voor alle dingen die we mobiel online willen doen. Een goede reden om hier eens wat dieper op in te gaan zodat je wat meer inzicht hebt in waar dit door komt en wat je dan kunt doen om er bewuster mee om te gaan voortaan.

Dataverbruik meer dan een verdubbeling in een jaar

Wat wel heel erg opvalt, is dat de mate van verbruik wel heel er snel omhoog is gegaan. In een jaar tijd ging dat van net iets minder dan 1 GB naar net iets meer dan 2 GB per maand. Dit komt doordat meer en meer zaken online geregeld worden en dat dit ook steeds gemakkelijker en toegankelijker wordt. Dat neemt niet weg dat het wel zo is dat het een flinke stijging van de tijd die we op internet doorbrengen met zich meebrengt. Daarnaast is er ook nog een ander bijkomend probleem.

Minder toereikende bundels

Wat het gevolg is van meer gebruik van mobiel internet en meer data, is dat de bundels steeds minder toereikend zijn. Vooral wanneer deze in een vast abonnement zitten. Dit betekent dan ook dat een bepaald type aansluitingen meer en meer aan het groeien is. Het gaat dan om de Sim Only optie. Dit komt omdat bij deze abonnementen over het algemeen grotere bundels voor lagere prijzen worden aangeboden. Dat maakt het mogelijk om meer internet te gebruiken, zonder dat daarbij de lasten hoger hoeven te worden. Dit werkt de stijging van gebruik ook in de hand.

Dataverbruik wint het van belminuten

Wat ook interessant is om te zien is, dat de hoeveelheid data het meer en meer wint van de belminuten. De meeste bundels die tegenwoordig worden afgesloten bestaan voor een groter deel uit data en voor een kleiner deel uit belminuten. Dit is onder meer ook te zien door het aantal vormen dat flexibele elementen aanbiedt. Dit type abonnementen is meer en meer aan het groeien en zal ook de komende tijd populairder worden. Wie graag meer wil gebruiken van het één kan dat vaak doen door minder te gebruiken van het ander ter compensatie.

Is dit een probleem?

De vraag is natuurlijk of het toenemende dataverbruik een probleem is. In werkelijkheid is daar natuurlijk niet zomaar een goed antwoord op te geven. Het is dan belangrijk om goed onderzoek te doen naar allerlei zaken die hiermee kunnen samenhangen. Op die manier is het dan mogelijk om een duidelijk antwoord te vormen. Tot die tijd kan je gewoon lekker al je zaken online blijven regelen met je mobiel. Tot je je databundel hebt opgemaakt natuurlijk. Wanneer je dat probleem overkomt, dan zal je pas echt merken welk effect dit op jou als mens zal hebben.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News