Je smartphone kan nog veel meer dan je denkt

Share

De smartphone is niet meer weg te denken uit het leven van de moderne man. Dat komt omdat je er allerlei handige dingen mee kunt doen. Het leven wordt zo wel een flink stuk gemakkelijker. Wat je misschien nog niet weet, is dat er nog veel meer mee te doen is. Niet alleen de apps en functies die je al gebruikt, maar juist de mogelijkheden die je nog niet benut zijn razend interessant. Daarom is het goed om eens te kijken welke mogelijkheden er allemaal liggen. Daar kan jij je voordeel mee doen.

De noodknop bedienen

Wat veel mensen niet beseffen is dat een smartphone ook een reddingsboei is. Dat komt doordat er een soort noodknop op zit die je direct kunt gebruiken wanneer je in een noodsituatie zit. Dit is vooral gemakkelijk bij een iPhone in te zetten. Je gebruikt dan de zijknop en de volumeknop gelijktijdig om een SOS-bericht uit te laten gaan. Op die manier kan er direct actie worden ondernomen. Het kan maar net de manier zijn waarop je zorgt dat je langer in leven blijft. De moeite waard om deze functie dus in ieder geval goed te kennen.

Meer kunnen meten

Dat je allerlei zake kunt meten met je smartphone is je waarschijnlijk wel al bekend. Zelfs met de standaard bijgeleverde apps is al heel veel mogelijk. Hoogte meten bijvoorbeeld. Dit is iets wat je misschien nog niet wist. De iPhone biedt ook hierin een standaardfunctie aan in de nieuwere modellen. Dat maakt het dus heel gemakkelijk om overal goede inschattingen en metingen van te maken. Het scheelt je bovendien ook de aanschaf en het transport van allerlei meetapparatuur voor allerlei zaken. Dat maakt het dus alleen maar nog aantrekkelijker om op deze manier met je telefoon aan het werk te gaan.

Je stemassistent laten assisteren

Smartphones hebben tegenwoordig ook de ingebouwde assistenten van bijvoorbeeld Apple of Google in zich. Laat die dan ook echt de klussen doen waar ze voor bedoeld zijn. Het voorlezen van je berichten bijvoorbeeld. Het is wel heel gemakkelijk om gewoon je telefoon aan het woord te laten en zelf ondertussen gewoon verder kunnen gaan met allerlei andere zaken. Dat scheelt je wel heel veel tijd en moeite. Omdat deze functies er toch standaard op zitten, zou je wel gek zijn als je hier niet optimaal gebruik van gaat maken. Bijvoorbeeld door al je berichten te laten voorlezen.

Lekker terug kunnen schakelen

Ook niet onbelangrijk tegenwoordig, is de mogelijkheid om minder gebruik te maken van je smartphone. Na een lange periode van alleen maar groei, kiezen veel mensen en fabrikanten ervoor om juist het gebruik wat af te remmen. Daarom zijn er in de moderne modellen ook functies aangebracht om je te helpen ontspannen. Dat betekent dan bijvoorbeeld dat er bepaalde functies op bepaalde momenten niet meer gebruikt kunnen worden. Op die manier kan je echt de rust krijgen die je als mens nu eenmaal ook gewoon nodig hebt. Dit is dus een belangrijk hulpmiddel.

Notificaties toch kunnen ontvangen

Soms wil je niet gestoord worden, maar toch weten of je een notificatie binnenkrijgt. Dan is het slim om de stille melder in te schakelen. Dit kan bijvoorbeeld door de verlichting kort te laten flitsen. Dit is één van de voorbeelden van een stille melding. Er zijn nog meer mogelijkheden. Wel is het zo dat de stille lichtmelding over het algemeen de meest gemakkelijke is om in te stellen. Dat komt omdat deze standaard in de telefoons is opgenomen. Dat maakt het dus ook een flink stuk gemakkelijker om deze op de juiste manier in te stellen en te gebruiken.

Nog meer automatiseren

Wanneer je je goed verdiept in je smartphone, dan kan je al snel ontdekken dat je nog veel te veel zelf doet. Er zijn heel veel mogelijkheden om je telefoon allerlei functies te laten overnemen. Dat doe je bijvoorbeeld door automatische handelingen in te schakelen. Functies die aan of juist uitgaan aan de hand van de locatie waar je je bevindt, aankomt of juist vertrekt. Dit is een goed voorbeeld van de mogelijkheden die er liggen. Al zijn er nog meer van dit soort opties in de verschillende telefoons te vinden. Dat maakt het wel makkelijker.

Alles goed doornemen

De voorgaande tips vormen slechts een greep uit de vele mogelijkheden die er zijn die je nog niet ontdekt hebt. Al snel zal je merken dat je smartphone een oneindige stroom aan mogelijkheden biedt. Daar kan je zonder problemen heel veel mee bereiken als moderne man. Wanneer je telefoon toch al je beste vriend is, dan zal de band op deze manier alleen maar nog inniger worden. Ken je zelf ook tips? Deel ze dan vooral in de reacties om iedereen ervan te laten meeprofiteren. Dit maakt het alleen maar nog leuker en aantrekkelijker.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News