De beste tips voor een stedentrip Amsterdam

Share

Amsterdam is dé stad voor een gezellige stedentrip. In Amsterdam vind je dan ook ontzettend veel om te doen. Op zowel zonnige dagen als regenachtige dagen kun je zeker een uitstapje maken naar Amsterdam. Je vindt hier de bekendste musea zoals het rijksmuseum en Het Anne Frank huis. Je kunt ook een dagje heerlijk ontspannen, een bezoekje aan hunter's coffeeshop brengen, of allerlei andere leuke koffie- en eettentjes opzoeken. Onze hoofdstad is ook de beste plek voor Instagram-waardige plekken zoals plekken aan de grachten en bijzondere cafés.

De leukste activiteiten in Amsterdam 

Amsterdam is niet zonder reden ontzettend populair. Het is niet alleen onze eigen hoofdstad, maar ook een plek waar veel buitenlandse toeristen naartoe gaan. Natuurlijk staat Amsterdam bekend om een aantal verschillende hotspots. In Amsterdam is meer te zien dan het bekende Rijksmuseum, de wallen en coffeeshops. Wanneer je de juiste plekken weet kun je een dag helemaal naar wens invullen. Een dagje Amsterdam kan cultureel zijn, ontspannen of zeer actief. 

Eten en ontspannen

In Amsterdam kun je perfect gezellig eten en ontspannen. Genoeg leuke restaurants en cafés zijn te vinden. Amsterdam is dan ook zeer geschikt om allerlei authentieke gerechten te proeven. Je kunt speciale activiteiten boeken waarbij je verschillende restaurants bezoekt. Je kunt bij elk restaurant een gerechtje proeven. Dit is een perfecte activiteit voor bij slecht weer. Wanneer het heerlijk weer is kun je ook terrassen hoppen. In Amsterdam vind je langs de grachten dan ook genoeg leuke terrasjes. Niet alleen aan de gracht, maar ook verstopte plekken zijn in Amsterdam te vinden. Zo heb je verschillende cafés die je op dakterrassen kan vinden en cafés in verstopte pleintjes. Dit zijn verstopte, groene plekken waar je rustig kunt zitten. Wanneer je heerlijk ontspannen wilt zitten en wiet wilt proberen, dan kun je het beste naar de coffeeshops in Amsterdam west. Hier kun je rustig zitten en genieten. 

Een actief dagje

Een actief dagje kun je letterlijk actief invullen. Je kunt naar verschillende parken in Amsterdam. In en om het centrum zijn prachtige parken zoals Natuurpark Vrije Geer en Rembrandtpark waar je heerlijk kunt wandelen. Je kunt er ook voor kiezen om een stadswandeling te maken. Begin ‘s ochtends in Amsterdam Noord en geniet van de rust, loop ‘s middags door het levendige centrum en bezoek de Botanische tuinen in Amsterdam. Je kunt ook een bootje huren of een rondvaart door de grachten maken. 

Als je graag cultuur wilt opsnuiven dan kun je ook een museumdag inplannen. In Amsterdam zijn moderne musea zoals het Eye en musea vol met geschiedenis zoals het Anne Frank musea of Scheepsvaart museum. Met een museumkaart heb je een jaar lang toegang tot meer dan 400 musea in Nederland waarvan 34 in Amsterdam. Als je graag veel musea wilt zien en vaker naar musea in Amsterdam of andere plekken wilt gaan, kan dit zeker een leuke optie voor je zijn.

Read more

Local News