De comeback van de walkman

Share

De comeback van de walkman? Dat vinyl al een flinke tijd in de lift zat is je wel bekend. Je hebt misschien ook wel een mooie en stijlvolle platenspeler in je woonkamer staan. Met daarnaast een stapeltje van je favoriete albums op plaat geperst. In de schaduw van de opkomst van de plaat, is ook een andere klassieke geluidsdrager al een tijdje populair. Het gaat dan om het cassettebandje. Een aantal artiesten brengt al enige tijd de muziek ook weer op cassette uit. Ook de fabrikanten van vroeger springen hierop in. Bijvoorbeeld door de walkman terug te laten keren.

De comeback van de walkman nieuw model in oud jasje

Het leuke aan de walkman is dat deze al 40 jaar bestaat. Daarom komt er dus ook een speciale editie, vol met nieuwe technieken. Maar wel met het ontwerp van het klassieke model van de editie uit eind jaren zeventig van de twintigste eeuw. Op die manier kan je dus echt het gevoel zoals ze dat vier decennia geleden hadden nabootsen. Dit maakt het wel heel aantrekkelijk om ermee aan de slag te gaan. Het is echter vooral goed om te weten dat het om veel meer gaat dan het uiterlijk alleen. Het model kan veel.

Een lekkere compacte uitvoering

Hoewel de opkomst van de walkman wel betekende dat er meer mogelijk was om altijd en overal muziek te luisteren, waren er ook wel nadelen. Zo was er bijvoorbeeld nog altijd een flink apparaat nodig om de bandjes af te spelen. De walkman van toen is aanzienlijk groter dan je misschien kan voorstellen. Voor dit nieuwe model is dat echter wel anders. Tegenwoordig is het wel goed mogelijk om alles compact te houden. Op die manier kan je dus nog gemakkelijker de walkman en je muziek overal mee naartoe nemen wanneer je op pad gaat.

De comeback van de walkman muziek via andere bronnen

Bedenk je ook dat je met het nieuwe model ook muziek via andere bronnen kan luisteren. Dat komt onder andere doordat je met een wifi-verbinding te maken hebt. Dit geeft je dan bijvoorbeeld de mogelijkheid om muziek te luisteren via streaming services. Op die manier kan je dan toegang krijgen tot talloze liedjes die overal in de databases staan. Dit is natuurlijk wel enigszins anders dan de echte cassettebeleving en heeft meer weg van luisteren via je iPod of je telefoon. Het is echter wel gemakkelijk om via die weg aan alle goede muziek te kunnen komen.

Meer dan een dag luisteren

In een tijd waarin batterijduur het toverwoord is, is het goed om te weten wat je allemaal met de nieuwe walkman kan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tot wel 26 uur te luisteren op volle batterijen. Je kan dus meer dan een dag muziek luisteren wanneer je dit apparaat gebruikt. Dat is wel lekker. Zeker wanneer je flink wat muziek uit de databases eens een kans wil geven. Je hebt daar dan alle ruimte voor. Dat is wel zo lekker. Het is in ieder geval de moeite waard om op die manier te luisteren.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News