Platen? waarom je toch weer platen gaat luisteren

Share

Platen? Met de opkomst van streamingservices als Spotify en Apple Music, lijkt elke drager van muziek eigenlijk overbodig geworden. Hoe komt het dan toch dat de verkoop van vinyl, en stiekem ook van cassettebandjes, toch weer in opkomst is? Dat is natuurlijk wel een hele interessante ontwikkeling om te volgen. Om die reden is het dus ook goed om hier eens wat dieper op in te gaan. Een belangrijke reden is bijvoorbeeld de ontwikkeling die de platenspeler en cassettespeler hebben doorgemaakt in recente jaren. Dat maakt het ook voor jou een aantrekkelijke optie.

Platen meer dan een gadget

Eigenlijk is een platenspeler tegenwoordig veel meer dan een gadget. Het is een echt designobject geworden. Om die reden is het dus ook een must om er één in huis te hebben. Zo kan je je dus niet alleen op een fijne manier naar muziek luisteren, maar kan je ook je huis net wat stijlvoller inrichten. Dit is voor veel mensen zelfs de eerste reden om ervoor te kiezen. Dat je ook nog eens heel veel muziek op vinyl platen kunt krijgen, daar wordt dan pas later aan gedacht. Alle reden om er zelf ook voor te gaan.

Platen waar let je op?

Wat zijn zaken om op te letten als je een platenspeler gaat kopen? Dit hoeft gelukkig niet heel lastig te zijn. In de eerste plaats kijk je natuurlijk naar de kwaliteit. De platenspeler moet wel stevig en stabiel zijn om je het beste geluid te kunnen bieden. De kwaliteit van het geluid is immers een belangrijke reden om voor vinyl platen te kiezen. In dat opzicht kom je dan dus al snel bij een aantal hippe merken uit die goede kwaliteit leveren. Het is slim om die modellen met elkaar te vergelijken voor de beste keuze.

Kiezen voor goede duurzaamheid

Je maakt ook een keuze op basis van duurzaamheid. De modernste modellen platenspelers zien er zo stoer uit omdat ze heel anders in elkaar zitten dan de oude modellen. De materialen waar ze van gemaakt zijn, zijn bijvoorbeeld heel anders. Daardoor krijgen ze dus ook een hele andere uitstraling. De grote modellen zoals je die tot enkele jaren geleden de DJ’s nog zag gebruiken, zijn bijvoorbeeld allang niet meer gangbaar. Kleinere, mooi afgewerkte modellen zijn veel meer van deze tijd. Daar kan je je keuze ook op baseren als je een keuze voor vinyl hebt gemaakt.

De rol van de prijs

Tot slot is er nog wel een belangrijk punt om op te letten. Het gaat dan over de prijs. Die hoeft niet onnodig hoog te zijn. Wie kiest voor een platenspeler van hoge kwaliteit, zal merken dat de kosten goed in de hand te houden zijn. Dat maakt het alvast aantrekkelijk om voortaan vinyl te gaan draaien. Wie wil er nu niet enkele tientjes uitgeven aan een mooier en beter geluid. Zo wordt je favoriete muziek alleen maar nog fijner om naar te luisteren. Ga hier dus altijd voor als je een echte liefhebber bent.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News