De goedkoopste zorgverzekering kiezen? Bespaar niet op kwaliteit

Share

Vanaf 12 november kunnen we overstappen naar een andere zorgverzekering. Verwacht wordt dat dit jaar meer mensen zullen overstappen door de relatief sterke stijging van de zorgpremie. Ga jij ook op zoek naar een voordeligere of beter bij jouw wensen passende zorgverzekering? Door de aanbiedingen van de zorgverzekeraars te vergelijken op vergelijkdeZorgverzekeringen.nl kun je flink besparen.

De juiste verzekering kiezen, hoe doe je dat?

Iedereen kijkt nu al uit naar de zorgverzekering voor 2021, en vooral naar de maandelijkse premie die we er voor zullen moeten betalen. Mede door Corona en de altijd maar stijgende zorgkosten wordt er een sterke stijging verwacht. De komende weken zullen heel wat mensen op zoek gaan naar de meest voordelige zorgverzekering. Let op: je kunt tot 31 december 2020 overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Daarna is overstappen pas volgend jaar weer mogelijk.

Bespaar niet op kwaliteit

De goedkoopste zorgverzekeraar is misschien voor jou niet de beste. Welke soort zorg heb je volgend jaar nodig en welke behandelingen waarschijnlijk niet? Met deze antwoorden ben je volgend jaar verzekert van de beste zorg tegen de beste prijs. De zorgverzekering kiezen die het best bij je past is niet makkelijk. Betaal voor je zorgverzekering niet te veel, maar zeker ook niet te weinig. De hoogte van je premie is lang niet de enige factor om rekening mee te houden. Wat je premie dekt is even belangrijk. De beste zorgverzekering is die met de beste prijs- kwaliteitsverhouding.

Eigen risico

De verplichte basisverzekering bestaat uit drie versies, namelijk de restitutiepolis, de combinatiepolis en de naturapolis. Je eigen risico speelt daarbij een belangrijke rol. Dat is het bedrag dat je zelf moet betalen in geval van zorg. Voor sommigen kan het interessant zijn om dit eigen risico te verhogen. Ben je nu al zeker dat je ook in 2021 veel en langdurig medicijnen nodig hebt of een bezoek aan een specialist regelmatig op je programma zal staan? Dan is het zelf verhogen van je eigen risico geen goed idee. Wanneer je hoge zorgkosten verwacht, zal je gehele eigen risico hier aan op gaan. Je betaald dan wel een lagere premie, maar deze kosten moet je ook meenemen in het totaalplaatje.

Aanvullende verzekering

Daarnaast heb je ook nog een aanvullende verzekering. Deze verzekering is voor zorg die niet in de basisverzekering is opgenomen. Het afsluiten van een aanvullende verzekering zoals een tandartsverzekering is niet voor iedereen interessant. Als je niet meer dan twee keer per jaar de tandarts bezoekt is dat niet altijd een goed idee. Verwacht je problemen met je gebit? Of wil je een zeker gevoel? Dan is deze aanvullende verzekering aan must!

Fysiotherapie pakketten

Je kunt een aanvullende verzekering voor fysiotherapie afsluiten, namelijk zogenaamde fysiotherapie pakketten. Is je aandoening niet chronisch, dan word je fysiotherapie niet vergoed uit de basisverzekering. Het aantal behandelingen waar je recht op hebt is afhankelijk van je aandoening, hieronder een overzicht.

  • Fysiotherapie bij incontinentie: je krijgt 9 behandelingen terugbetaald uit je basisverzekering
  • Oefentherapie bij problemen aan je heup- of kniegewricht: 12 beurten
  • Etalagebenen: 37 beurten

Met een aanvullende verzekering worden meer behandelingen vergoed. Heb je fysiotherapie nodig? Vraag dan aan je zorgverzekeraar of hij samenwerkt met je voorkeursfysiotherapeut. Anders is de kans groot dat je zelfs helemaal niet wordt terugbetaald.

Read more

Local News