Whiskey dit is de best beoordeelde van het moment!

Share

Hoe bepaal je wat de beste whiskey is? Wat maakt een echt goede, lekkere whiskey? De fijnproevers en amateurs tezamen zullen het er allemaal mee eens zijn. Het ligt niet aan de merken, de soorten, al helemaal niet aan de prijs en zelfs niet aan de smaak. Nee, de beste whiskey kan maar op één manier bepaald worden. Alleen door naar je hart te luisteren, door af te gaan op je gevoel. Het enige instrument dat geschikt is om te bepalen wat de beste whiskey van het moment is, dat is je onderbuikgevoel.

Life hack voor het bepalen van een goede whiskey

Ook jij kunt eenvoudig bepalen wat een goede whiskey is. Loop binnen bij je favoriete verkooppunt. Daar begint het afgaan op je gevoel natuurlijk al. Iedereen heeft zijn eigen favoriete stekkie. Maar je kunt vast raden wat de onze is. Uiteraard weet je al waar je zin in hebt. Hmmm, lekkere whiskey. nou ben je je er misschien al van bewust dat er honderd en een factoren zijn die je bij je keus proberen te beïnvloeden. Misschien was je dat niet, maar dan weet je het nu. Overal hangen borden, labels, signalen, prikkels, prikkels, prikkels. Er zal ongetwijfeld een aantal acties gaande zijn, waardoor onze oer-Hollandse genen er voor zorgen dat we onbewust al aan het rekenen zijn gegaan. Maar het is zeker niet de prijs waar je op af moet gaan. Een andere methode is vele malen meer geschikt om uitsluitsel te geven.

Door de maag

Je hebt het vast je ouders wel eens horen zeggen. Liefde gaat door de maag. En er is niets minder waar. Dit gezegde gaat niet alleen op voor eten. Ook als het om drank gaat is het een absolute waarheid. Het is niet voor niets dat je een goede whiskey door je slokdarm voelt glijden als een raceauto die in de vik staat. En elke keer weer wordt het brandende verlangen gewekt naar de volgende slok.

Wat is een lekkere?

een lekkere whiskey is er een waar je blij van wordt. Om te bepalen wat een lekkere whiskey is moet je helemaal leeg zijn van binnen. Natuurlijk is het altijd goed om een bodem te leggen voordat je aan de drank gaat. Maar het gaat in dit geval om een spirituele leegte. Je hoofd moet leeg zijn. Klaar om nieuwe indrukken te kunnen verwerken. Zen. Een whiskey proeven is als het maken van een schilderij. Je begint met een leeg doek. Alvorens een slok te nemen begint de voorpret al met de manier waarop de vaak okergele vloeistof in je glas danst. De neus neemt ook deel aan het artistieke proces als de geuren het lichaam binnen walmen. Een voorbode van wat er komen gaat. Het moment suprême. De eerste slok. Een tsunami van smaken vult de mond. Dát is een lekkere whiskey.

Wat is een goede whiskey?

Een goede whiskey wordt altijd gedronken in goed gezelschap. Met een groep vrienden heb je het eindelijk voor elkaar gekregen om met meerde mensen op hetzelfde moment op dezelfde plek te zijn. Er zijn periodes geweest waardoor jullie door de datum prikkers het bos niet meer zagen, maar nu is het dan eindelijk zover. Het bier en de wijn vloeien alsof het een lieve lust is. En dat is het natuurlijk ook. Lieve lust is de gastvrouw van de avond. De beschermheilige van de dronkaards. Op een gegeven moment rijst elke keer weer de vraag of er nog gestapt gaat worden. Worden de hengsten nog even uitgelaten. Kunnen de merries van stal. Voor de verandering lijkt het er op dat de unanieme mening ongebruikelijke vormen aanneemt. Maar welke weergaloze avonturen gaan er dan beleefd worden? Op zoek naar een doel in het leven en een reden om te bestaan worden alle kasten opengetrokken en alle gedrochten van het huis van de host aan een uitvoerig onderzoek onderworpen. Op miraculeuze wijze wordt er uit de donkerste hoek een gulden fles tevoorschijn getoverd, waarvan zelfs de eigenaar het bestaan was vergeten. Waarschijnlijk bewaard gebleven voor de een of andere speciale gelegenheid. Als iedereen eenmaal ingeschonken wordt een toost uitgeroepen op het goede leven. En alle aanwezigen nemen een moment van stilte in acht om de weergaloze smaak van de lang verloren drank eer aan te doen. Dát is een goede whiskey.

Wat is de beste whiskey?

De beste whiskey is een illuster begrip. Er zijn tal van zaken om rekening mee te houden bij het bepalen wanneer iets het beste is. De beste wordt je immers niet zomaar. En zeker in een wereld waar de competitie zo veel talig is als in die van whisky’s is het niet eenvoudig om de beste te worden. Om zover te komen is er een nog oneindiger aantal combinaties van ingrediënten en bereidingswijzen om mee te experimenteren. In een ideale wereld zouden ze eigenlijk allemaal geproduceerd en geproefd moeten worden om uitsluitsel te geven in deze casus. Helaas is dit beeld verre van realistisch en kunnen we maar één uiteindelijke conclusie trekken.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News