Fietsen naar het werk wordt steeds populairder

Share

Woon jij op pakweg 15 kilometer of minder van je werk vandaan? Dan is de kans groot dat je steeds vaker overweegt om de fiets te pakken, zeker als je weer eens achteraan de file aan moet sluiten. Veel anderen zijn je al voorgegaan, en dat heeft verschillende redenen.

Fietsen wordt steeds goedkoper

Op de fiets naar je werk gaan wordt steeds goedkoper. Dat klinkt een beetje vreemd, aangezien de gemiddelde aanschafprijs van een fiets de afgelopen jaren juist flink is opgelopen. Fietsenwinkels geven aan minder fietsen te verkopen, maar waar de aantallen afnemen, neemt de besteding per fiets juist flink toe. Dat komt grotendeels door de populariteit van de e bike. Deze elektrische fietsen worden meer en meer verkocht, waarmee de gemiddelde aanschafprijs in de fietsenwinkel flink stijgt; zo’n e bike is tenslotte aardig aan de prijs.

Hoe kan het dan toch zo zijn dat fietsen steeds goedkoper wordt? Simpel. Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers een fietslease aan. Deze regeling werkt op dezelfde manier als bij een auto van de zaak, dus met een maandelijkse bijtelling via de salarisstrook. Deze bedraagt bij fietsen, ook bij e bikes, 7% van de aanschafwaarde, wat neerkomt op een paar euro per maand. Zo rijd je dus al een dure elektrische fiets voor minder dan een tientje per maand; hartstikke goedkoop en een goede reden om gebruik te maken van deze regeling. De leasefiets mag je overigens ook gewoon. In je vrije tijd gebruiken, dus een lekkere fietstocht in het weekend behoort ook tot de mogelijkheden.

Je ontwijkt de files ermee

Juist op een relatief korte afstand van 10 tot 15 kilometer kun je met de auto aardig wat tijd kwijt zijn doordat je regelmatig in de file belandt. Veel mensen zijn dit helemaal zat, en besluiten om die reden de fiets te pakken. Zo heb je gegarandeerd geen last van files, en weet je vooraf precies hoe laat je op je werk zal arriveren. Kies je voor een elektrische fiets, dan ga je ook nog eens een stukje harder en hoef je zelf minder enthousiast te trappen. Op een e-bike ben je soms zelfs sneller op je werk dan wanneer je de auto pakt!

Je blijft een beetje in beweging

Een andere belangrijke reden voor mensen om de fiets naar het werk te pakken, is dat zij op die manier ook direct wat bewegen. Een slimme keuze, zeker als je niet zo’n fan bent van de sportschool. Door iedere dag een half uurtje flink door te trappen, kom je al snel aan de aangeraden dagelijkse beweging, zonder dat je hier in je vrije tijd nog tijd voor hoeft in te ruimen. Dat is nog eens mooi meegenomen!

Read more

Local News