Fit worden met minder geld uitgeven

Share

Fit worden betekent voor veel mensen heel veel investeren in allerlei programma’s en hulpmiddelen. Fit worden in werkelijkheid betekent niets anders dan je lichaam in een gezonde conditie brengen. Daar heb je helemaal niet zoveel voor nodig Je kunt immers bijvoorbeeld al trainen door je lichaamsgewicht te gebruiken. Dit biedt bovendien ook nog eens een aantal voordelen. Zo kan je het bijvoorbeeld altijd en overal doen en hoef je dus niet persé naar een sportschool te trekken om daar je programma af te werken. Het is bovendien ook nog eens zo dat deze manier van trainen allerlei extra voordelen heeft.

Fit worden maar ook sterker en slanker

Een eerste voordeel van het trainen met lichaamsgewicht is dat je er zowel sterker als slanker van wordt. Het is dan misschien zo dat je je lichaam niet voldoende onder druk kan zetten om spiergroei te bevorderen, zoals met gewichten wel kan, maar daar staat wel wat tegenover. Zo verbrand je bijvoorbeeld veel meer vet. Dat komt omdat je wel gewoon bezig bent om je kracht om een meer functionele manier te trainen. Dit is dus wel even wat anders dan die vele kilometers hardlopen en fietsen die je de afgelopen tijd hebt gedaan. Je pakt van beide werelden iets mee.

Zoals al in de inleiding aangegeven is trainen met lichaamsgewicht ook gewoon een manier om geld te besparen. Dit kan je dan mooi weer uitgeven aan leuke avondjes met mannen onder elkaar. De reden waarom je bespaart is simpel. Je hebt geen sportschoolabonnement nodig, maar je hoeft eigenlijk ook geen thuisgym in te richten je gebruikt immers alleen je lichaam. Heb je dan toch een hulpmiddel nodig, dan is er altijd wel iets in huis te vinden wat je kunt optillen of waar je op kunt leunen wanneer dit nodig is. Zo houd je dus flink wat over op financieel gebied.

Efficiëntie staat voorop om fit te worden

Een niet te onderschatten voordeel van lichaamsgewicht training is de mate waarin het efficiënt is. Zo moet je bij de meeste oefeningen al snel meerdere spiergroepen aanspreken. Dat is wel wat anders dan de isolatieoefeningen die je met de machines in de sportschool doet. Daardoor kan je dus net zoveel doen, maar dan in flink minder tijd. Wat ook nog eens leuk is om te weten, het is bewezen dat je tijd alleen maar nog korter wordt naarmate je meer training op deze manier hebt gedaan. Daardoor word je dus alleen maar nog efficiënter, zodat je alleen maar nog meer wint.

Fit worden de gezondheidsvoordelen

Door de eerdergenoemde efficiëntie doordat je meerdere spiergroepen aanspreekt geniet je ook van een ander belangrijk voordeel. Hoe meer spieren je traint, hoe beter je algehele gezondheid zal blijven. Wat namelijk vooral geldt voor het menselijk lichaam, is dat de spierkracht en spiermassa langzaam maar zeker steeds minder groot wordt wanneer je ouder wordt. Dit geldt voor alle spieren. Ook hier geldt dus dat je veel beter af bent met de gevarieerde lichaamsgewicht oefeningen dan met de isolatieoefeningen die je in de sportschool doet. Daardoor blijf je een flink stuk gezonder op langere termijn. Wel is het dan belangrijk om het vol te houden.

Conclusie

Wanneer je heel eerlijk bent, dan biedt trainen met je lichaamsgewicht wel heel veel voordelen als het gaat om je algehele gezondheid en levenssituatie. Daardoor zou je bijna geneigd zijn te denken dat de hele fitnesshype een verzinsel is. Toch is dat natuurlijk niet helemaal waar. Ook andere vormen van lichaamsbeweging hebben ieder zo hun eigen voordelen. Om die reden is het dus ook altijd belangrijk om hiernaar te blijven kijken. Zeker ook wanneer je bijvoorbeeld een echt sterk en gespierd lichaam wilt opbouwen, of wanneer je uitzonderlijke duurprestaties wilt gaan leveren is dit heel belangrijk om te blijven doen.

Foto van sergio souza op Unsplash

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News