Gezond eten om af te vallen met behulp van eiwitten

Share

Gezond eten het zal inmiddels bij de meeste mannen wel bekend zijn. Wanneer je minder dik wilt zijn en je wilt je voeding je hierbij laten helpen, dan komt het aan op eiwitrijke diëten. Daarmee is echter nog lang niet alles gezegd, want hoe weet je eigenlijk of je het juiste eet of niet? Het komt immers op meer aan dan alleen daadwerkelijk het wit van eieren eten. Om je daarbij te helpen, is het goed om eens te kijken welke producten er in ieder geval allemaal in de keuken van je mannenappartement moeten liggen.

Gezond eten is goed opletten

Voor we beginnen is het nog wel van belang om goed op te letten op een specifiek punt. Het is namelijk wel zo dat je variatie voorop moet blijven stellen. Ook bij een dieet dat is gebaseerd op eiwitten is het van belang dat je ook de juiste mate aan vetten en koolhydraten nodig hebt. Je lichaam heeft dit simpelweg nodig om te kunnen functioneren. Wanneer je dus dit dieet gaat volgen, doe het dan niet op een typische mannenmanier door alle ballen op eiwitten te spelen, maar zorg ervoor dat je van alles de juiste mate binnenkrijgt.

Gezond eten is voldoende eten

Nog een ander belangrijk punt van aandacht. Het voordeel van het eiwitdieet is juist dat je lekker voldoende kunt eten zonder dat je ervan aankomt. Eiwitten vullen namelijk goed. Het is dus niet de bedoeling dat je overschakelt op dit dieet en dan vervolgens ook nog eens flink minder gaat eten. Dan bestaat de kans op het zogenaamde crashen, met als gevolg dat je allerlei andere gezondheidsproblemen krijgt, die misschien nog wel veel schadelijker blijken t zijn dan die enkele kilo’s te veel waar je mee te maken had. Let daar dus wel goed op als je er daadwerkelijk aan gaat beginnen.

Gezond eten begint bij het ontbijt

Belangrijk is dat bij dit dieet al je grote maaltijden eiwitrijk laat zijn. En eigenlijk geldt dit ook gewoon voor je tussendoortjes. Voor het ontbijt geldt dat dus bijvoorbeeld dat je moet teruggrijpen op kwark, bij voorkeur magere, of op Griekse yoghurt. Wanneer je voor iets meer vulling wilt gaan, dan is dat heel simpel te verzorgen. Er is namelijk altijd de mogelijkheid om je kwark of yoghurt aan te vullen met havermout. Op die manier pak je het dubbelop goed aan. Alleen al daarom is het een geschikte optie. Bovendien zal je de vulling dan beter merken. Dit is een belangrijk voordeel.

Gezond eten tijdens de lunch

De lunch is waarschijnlijk de maaltijd die je het meest moet gaan omgooien wanneer je een eiwitrijk dieet wilt gaan volgen. Vaak worden groentesalades aangeraden. Al is het nog vaker zo dat bijvoorbeeld een maaltijd van vlees, bruine rijst en wat groente zoals broccoli of spinazie wordt voorgeschreven. Dit zijn immers precies de producten die vol zitten met eiwitten. Wel is het belangrijk om te weten dat per vleesproduct de hoeveelheid eiwitten kan verschillen. Voor de groente geldt dat vers boven diepgevroren gaat, maar dat diepgevroren boven potjes gaat. Let hier dus ook op als je gezond wilt blijven werken aan je maaltijden.

Gezond eten met het diner

De maaltijden voor het diner vertonen veel gelijkenis met die voor de lunch. Het vlees kan je wel inwisselen voor kip of vis. Ook hier geldt wel weer dat er verschillen kunnen zitten in de soort vis- of kip producten die je neemt. Het is dus wel aan te raden om een bepaalde mate van onderzoek te doen naar wat er nu eigenlijk in elk betreffend product zit. Dit maakt het een stuk beter mogelijk om precies de juiste hoeveelheden van alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Uiteindelijk zal je zo echt dat strakke sterke lichaam dat je verdient als man kunnen krijgen.

Photo by Atharva Tulsi on Unsplash

 

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News