Groeien als ondernemer? Leer altijd nieuwe skills!

Share

Groeien als ondernemer? Ondernemen is natuurlijk vooral altijd weer iets nieuws verkennen. En daar dan het maximale uithalen. De manier waarop je dus kan blijven groeien als ondernemer is eigenlijk heel simpel. Het is de uitdaging om voortdurend nieuwe skills te leren. Dat kan op allerlei manieren. Zeker ook omdat er steeds meer partijen zijn die in dit gat duiken en je daarbij willen helpen. Het is daarom aantrekkelijk om eens te kijken op welke manieren je dit allemaal kan doen. Het zal je verbazen welke mogelijkheden er allemaal voor je liggen op dit specifieke vlak.

Groeien als ondernemer? Volg een opleiding

De gemakkelijkste manier om meer skills te leren is natuurlijk door gewoon naar een opleider te stappen. Er zijn avondopleidingen, deeltijdopleidingen, particuliere opleidingen en allerlei andere erkende mogelijkheden die je kan benutten om hier het maximale uit te halen. Het is vooral interessant om te kijken naar de vele mogelijkheden die tegenwoordig geboden worden. Dit zijn er namelijk wel heel veel waarbij veel deelgebieden zijn die overlap hebben met het werk waar jij je mee bezighoudt. Zo kan je je dus altijd blijven ontwikkelen. Alle reden om in ieder geval deze optie goed te verkennen.

Cursussen bij experts en ervaringsdeskundigen

Dat de opleiders allemaal erkend zijn, is natuurlijk wel een pluspunt. Dat neemt niet weg dat er ook heel veel kennis te halen is bij allerlei mensen die op een andere wijze hiermee omgesprongen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel mensen actief die zichzelf hebben ontwikkeld tot expert of ervaringsdeskundige. Door naar lezingen, cursussen en andere leervormen die zij aanbieden te gaan kan je heel veel kennis en vaardigheid opdoen. Waar je dan weer meer mee kan. Dit is de manier waarop heel veel mensen te werk gaan. Alle reden om ook te gaan.

Leren op onverwachte plekken

Misschien wel het leukst van allemaal is, het leren op onverwachte plekken. Denk hierbij gewoon zoals je als ondernemer hoort te denken. Door rekening te houden met het onverwachte kan je heel veel leren. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van workshops in winkels. In de Apple store maken ze hier tegenwoordig zelfs echt werk van. Er zijn hier allerlei skills op allerlei vlakken te leren. Wanneer je maar goed genoeg kijkt, kan je hier als ondernemer dus ook heel veel voordeel uit halen. Het is belangrijk om je ogen dan goed open te houden voor mogelijkheden.

Groeien als ondernemer is goed kunnen toepassen

Natuurlijk is het wel belangrijk om alles vanuit het oogpunt van de ondernemer die je bent te blijven bekijken. Wanneer je nieuwe skills gaat leren, dan moet dat wel ook in functie staan van de onderneming die je aan het opbouwen bent. Het is leuk om een workshop kunstschilderen te volgen, maar wanneer je makelaar bent, kan je misschien beter wat skills leren op het gebied van marketing, omgaan met mensen of verkooptechnieken. Om maar een aantal voorbeelden te noemen. Ga dus ook vanuit die gedachte op zoek naar iets wat je aanspreekt om te kunnen leren.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News