Handsfree bellen zo kan je nog beter

Share

Handsfree bellen in het verkeer wordt als een groot probleem gezien. Nog niet zo lang geleden is het gebruik van een telefoon op de fiets bijvoorbeeld nog meer strafbaar geworden. Ook in de auto gelden al vele jaren regels voor het gebruik van een telefoon. Het is dus zaak om te zorgen dat je weet hoe je optimaal van de mogelijkheden gebruik kan maken om gewoon gesprekken in de auto te kunnen voeren. Als drukbezet man moet je wel efficiënt met je tijd kunnen omgaan. De volgende zaken gaan je daar goed bij helpen.

Handsfree bellen? Gebruikmaken van Google assistent

Er ligt natuurlijk veel nadruk op de voordelen die het gebruik van een digitale assistent zoals Siri of Google Assistent in huis heeft. Dat de voordelen misschien juist in de auto wel nog groter zijn, dat wordt onderschat. Dat je alle zaken in je telefoon met je stem kan aansturen zorgt dat je daadwerkelijk je ogen altijd op de weg kunt houden. In dat opzicht is bijvoorbeeld het gebruik van Google Maps heel handig. Daarmee kan je altijd de weg vinden omdat je de bestemming gewoon kan inspreken met een commando. Nooit meer op zoek dus.

Een houder op maat

Een reden waarom het echte handsfree bellen nog altijd geen groot succes is, is het feit dat er niet goed geïnvesteerd wordt in de juiste houder voor je telefoon. Wie namelijk niet de juiste smartphone houder heeft, zal zich nooit echt op zijn gemak voelen met het bellen in de auto. Totdat je ervaren hebt hoe het is als je juist wel de juiste houder hebt. Dan blijkt pas hoe gemakkelijk het eigenlijk is om op deze manier te kunnen bellen. Alle reden om dus een goede houder aan te schaffen voor gebruik in je nieuwe auto.

Handsfree bellen? Alleen gesprekken aannemen

Een ander belangrijk punt heeft niet zo zeer met het verzorgen van de juiste omstandigheden te maken. Het gaat er meer om dat je beter leert indelen. Wanneer je bijvoorbeeld telefoontjes moet plegen, doe je dat voordat je gaat rijden. De enige gesprekken die je dan nog hoeft te voeren, of kan voeren, zijn de inkomende gesprekken. Wanneer iemand jou belt neem je aan, maar wanneer je zelf iemand moet bellen doe je dat voor of na je je autorit hebt gemaakt. Zo voorkom je dat je met andere dingen dan de weg bezig bent als chauffeur.

Gebruikmaken van handige apps

Tot slot is het ook nog zo dat je gebruik kan maken van allerlei handige apps. Tegenwoordig is er veel aandacht voor meer veiligheid. Door te zorgen dat je die apps hebt geïnstalleerd, zorg je er dus ook voor dat je telefoon geen bedreiging voor je eigen veiligheid en die van anderen kan worden. Dat is nog eens aantrekkelijk. De leukste apps hebben bovendien een element van gamification in zich. Het doel is dan zelfs om zo veilig als mogelijk te zijn. Dat spreekt je wel aan natuurlijk. Installeer deze apps dus ook op je telefoon.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News