Heerlijk relaxen: ontdek de perfecte hangmat voor jouw zomer

Share

De zomer is de perfecte tijd om lekker te relaxen in de tuin of op het balkon. En wat is er nu fijner dan heerlijk wegdromen in een hangmat? In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende soorten hangmatten en hangstoelen, de materialen waarvan ze gemaakt zijn en hoe je ze het beste kunt ophangen. Zo ben je straks helemaal klaar voor een zomer vol ontspanning!

Verschillende soorten hangmatten

Er zijn allerlei soorten hangmatten verkrijgbaar, dus je vindt er altijd wel eentje die bij jouw wensen past. We bespreken hier de meest voorkomende varianten: traditionele hangmatten en hangstoelen.

Traditionele hangmatten

De traditionele hangmat is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij het woord ‘hangmat’. Dit type hangmat is gemaakt van een groot stuk stof of een netwerk van touwen en wordt opgehangen tussen twee stevige punten, zoals bomen of hangmatstandaarden. Traditionele hangmatten zijn er in veel verschillende materialen, kleuren en maten. Ze zijn ideaal om in te liggen, maar je kunt er ook lekker in zitten of schommelen. Hangmatten zijn perfect om in te ontspannen tijdens een zonnige zomerdag.

Hangstoelen

Hangstoelen zijn een leuke variatie op de traditionele hangmat. In plaats van liggend, zit je in een hangstoel meer rechtop. Dit maakt ze ideaal voor bijvoorbeeld het lezen van een boek of het genieten van een drankje. Hangstoelen zijn vaak gemaakt van dezelfde materialen als hangmatten, zoals katoen of touw, en kunnen zowel binnen als buiten worden opgehangen. Ook zijn er hangstoelen met een ingebouwd frame, waardoor je ze gemakkelijk kunt verplaatsen.

Materialen en duurzaamheid

Bij het kiezen van de perfecte hangmat of hangstoel is het belangrijk om te letten op het materiaal waarvan deze gemaakt is. Katoen is een veelgebruikt materiaal voor hangmatten, omdat het zacht en comfortabel aanvoelt. Daarnaast is katoen sterk en duurzaam, waardoor je lang plezier kunt hebben van je hangmat. Andere materialen die gebruikt worden zijn bijvoorbeeld polyester, canvas en touw. Deze materialen zijn over het algemeen ook sterk en duurzaam. Let bij de aankoop van een hangmat altijd op de maximale draagkracht, zodat je zeker weet dat je er veilig in kunt liggen of zitten.

Tips voor het ophangen van je hangmat

Eenmaal de perfecte hangmat of hangstoel gevonden, is het tijd om deze op te hangen. Hieronder geven we je enkele tips voor het ophangen van je hangmat.

Zorg ervoor dat je twee stevige bevestigingspunten kiest, zoals bomen, palen of een speciale hangmatstandaard. Zorg ervoor dat de afstand tussen de bevestigingspunten ongeveer 1,5 keer de lengte van je hangmat is. Als je bijvoorbeeld een hangmat van 3 meter lang hebt, moeten de bevestigingspunten zo’n 4,5 meter uit elkaar staan.

Gebruik stevige touwen of speciale hangmattenbanden om je hangmat op te hangen. Deze zorgen ervoor dat je hangmat veilig en stabiel blijft hangen. Hang je hangmat niet te strak op; een beetje doorzakken is juist comfortabel en zorgt voor een goede lighouding.

Geniet van het relaxen in je hangmat of hangstoel en laat de zomerse dagen maar komen!

Read more

Local News