Het horloge: stijlvoller dan ooit tevoren

Share

Met de komst van de smartwatches leek het laatste uur geslagen voor heel veel horlogefabrikanten. Als ze niet mee zouden gaan in deze ontwikkeling, zouden ze weleens heel snel de deuren kunnen sluiten. Tenminste, dat dachten veel trendwatchers. Dat blijkt echter flink anders te zijn uitgepakt. Het horloge is misschien wel stijlvoller dan het ooit geweest is. Dat is vooral voor jou als man ook heel interessant, want daardoor zijn er allerlei geheel nieuwe mogelijkheden ontstaan die je kunt verkennen. De volgende ontwikkelingen op horlogegebied zijn in ieder geval de moeite waard om nader te bekijken.

Nog meer designers

Misschien wel de meest opvallende ontwikkeling als het gaat om horloges, is dat het aantal designers niet is afgenomen. Het is zelfs exact tegenovergesteld. Er zijn nog veel meer designers zich met de armklokjes aan de slag gegaan. Vooral veel ontwerpers van merkkleding hebben zich erop gestort. Dit was immers één van de laatste fronten waarop zij nog niet actief waren. Je kunt daardoor tegenwoordig dus alleen maar nog beter zorgen dat je gehele outfit perfect bij elkaar past. Dit is natuurlijk ideaal. Al kan je ook je outfit bij je horloge zoeken tegenwoordig natuurlijk. Dit is ook leuk om te weten.

Simpele horloges aanbieden

Wat de meeste designers tegenwoordig doen, is teruggaan naar de basis. Juist door de uitgebreide hoeveelheid aan functies die de smartwatches bieden, is er een trend ontstaan om het gewone horloge dan ook zo gewoon mogelijk te houden. De tijd kunnen zien en hooguit een datum kunnen geven, meer heb je eigenlijk niet nodig. Daardoor zijn hele sobere maar strak ontworpen horloges in heel veel verschillende variaties heel erg prominent aanwezig in de etalages momenteel. Dit lijkt ook geen hype te zijn, maar een trend die zich ook de komende jaren zal blijven voortzetten bij ontwerpers.

Stijlvolle kleuren zijn hip

De kleuren waarin de horloges worden aangeboden houden vast aan de stijlvolle trends die al vele jaren meegaan. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als zwart, goud en champagne. Juist voor de meer high end horloges is dit alleen maar meer en meer het geval gebleken. Het is al enige tijd geleden dat de ontwerpers ervoor kozen om met afwijkende kleuren te komen. Juist strak design is heel belangrijk gebleken. Juist ook omdat dit in bijvoorbeeld kledingtrends is terug te zien en de horloges weer goed met de outfits moeten passen. Dit is iets wat smartwatches ook weleens wordt verweten te ontbreken.

Altijd mannelijk

Het is in ieder geval nog altijd mannelijk om gewoon met een mooi horloge rond te kunnen lopen. Je hoeft je bovendien niet heel erg veel zorgen om de prijzen die eraan verbonden zijn te maken. Voor een relatief laag bedrag van tussen de 200 en 300 euro kan je al een goed horloge van een topdesigner van goede kwaliteit hebben. Dit horloge kan dan een flinke tijd meegaan. Voor deze prijs kan je er natuurlijk zelfs wel twee aanschaffen zodat je ook nog eens kan variëren in je mogelijkheden als het om je outfits gaat.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News