Hoe kan je meer productiviteit bereiken?

Share

Productiviteit is nul? Zou je wel wat meer uit je werkdag willen halen? Vind jij het interessant om te bekijken hoe je je productiviteit kan verhogen? Dan is het tijd om eens even iets minder te gaan doen. Dit klinkt nogal tegenstrijdig toch? Toch is het wel belangrijk om zo nu en dan een break in te voeren. Sterker nog, de hele kleine break is de beste break. Door heel veel hele korte breaks in te lassen bereik je alleen maar meer. Het is natuurlijk wel interessant om te kijken hoe je dit optimaal kan gaan inrichten.

Productiviteit = het ritme even lekker doorbreken

De hele kleine break is bedoeld om je uit de sleur te houden. Door af en toe heel even kort van je taak af te stappen en iets anders te doen, is het gemakkelijker om de motivatie over een lange periode vol te houden. Dit is natuurlijk vooral aantrekkelijk wanneer je lange monotone dagen maakt. Op die manier kan je jezelf om de zoveel tijd even verfrissen en blijf je in staat om het werk vol te houden. Het is dan natuurlijk wel zo dat je toevallig met dit type klus bezig moet zijn dan.

Ook voor fysiek zwaar werk

Er is wel een kleine nuance in aan te brengen. De kleine pauze helpt je namelijk ook wanneer je fysiek zwaarder werk doet. Door af en toe even kort te pauzeren laad je je zelf weer op om verder te buffelen. Dat is natuurlijk wel zo lekker. Vooral ook omdat fysiek werk vaak een flinke tol eist. Gebruikmaken van technieken om het beter vol te houden zijn al vele jaren onderwerp van allerlei onderzoeken naar productiviteit. In dat opzicht is dit dan ook een belangrijke en waardevolle conclusie waar je zelf iets mee kunt doen.

Geen geheel nieuwe conclusie

Wat wel goed is om te vermelden is dat de uitkomsten van het onderzoek niet geheel nieuw zijn. De effecten van de korte break op de mens zijn al zo’n dertig tot veertig jaar goed bekend. Het is alleen wel zo dat tegenwoordig veel beter te bewijzen is dat de zaken die altijd aangenomen werden in de praktijk daadwerkelijk ook waar blijken te zijn. In dat opzicht is dit wel een belangrijke doorbraak te noemen. Het is vooral ook goed om te weten wat de effecten hiervan op het menselijk lichaam eigenlijk zijn voor een werknemer.

Productiviteit = minder stress is beter voor het hart

De belangrijkste bevinding is dat het inlassen van micropauzes ervoor zorgt dat er minder stress ontstaat door het werk. Het is op die manier mogelijk om de hartslag net iets lager te houden. Daardoor ben je beter in staat het werk vol te houden en bereik je dus ook gewoon meer. Uiteindelijk komt dit je productiviteit sterk ten goede. Terwijl je dag ook een stuk leuker wordt. Op die manier wit dus eigenlijk iedereen, je werkgever, maar jij zelf ook. Dat maakt het aantrekkelijk om het zelf eens te gaan testen op kantoor.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News