Samsung Fold voorlopig nog niet opvouwen

Share

Er is al een tijdje veel buzz rondom de opvouwbare telefoon. Deze zou het onderscheid tussen een smartphone en een tablet vermorzelen, waardoor je voortaan dus nog maar één apparaat nodig zou hebben. Verschillende kleinere fabrikanten kwamen er al mee op de markt. Samsung zou één van de eerste grote spelers worden. Dit is echter voorlopig nog niet het geval. Samsung heeft zijn opvouwbare model voorlopig teruggetrokken. De vraag die je dan hebt is natuurlijk: waarom? Het is daarom goed om eens te kijken welke zaken er spelen op dit vlak.

Eerste indruk van de Samsung Fold

De opvouwbare telefoon van Samsung draagt de naam Galaxy Fold. Hij was in eerste instantie dan ook helemaal klaar. Tenminste, dat dachten ze in de fabrieken van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Dat was echter gerekend buiten de mening van de kenners. Zoals altijd moet de telefoon namelijk altijd eerst gerecenseerd worden. Die recensie ronde draaide uit op een ware roast. Wie de beoordelaars mag geloven, zou denken dat er werkelijk niets deugt aan de telefoon. Dit is dan natuurlijk niet aantrekkelijk voor de fabrikant om mee aan de slag te gaan. De goede naam beschermen voorop.

Visueel niets mis met de telefoon

De fout die Samsung waarschijnlijk gemaakt heeft, is het leggen van de focus op het visuele aspect. Juist daar lag immers de uitdaging. De opvouwbare telefoon moest er nog wel goed uit blijven zien. Dat was bij de Fold dan ook meer dan geslaagd. Wie keek naar het toestel zag een mooi afgewerkt product met alle moderne designtechnieken erin vertegenwoordigd. Dat was dan ook direct het enige goede nieuws dat er te melden was over het toestel. Verder lijkt namelijk alles fout te zijn wat er maar fout kan zijn aan een opvouwbare telefoon.

Samsung Fold vaak niet goed te gebruiken

De problemen met het toestel doen zich voor op het gebied van de bruikbaarheid. Wie er mee aan de slag wil gaan merkt dat de mogelijkheid om het toestel op te vouwen bijvoorbeeld de mogelijkheid om te bellen in de weg zit. Dat is niet bepaald gemakkelijk te noemen wanneer het een telefoon betreft. Dit is slechts één van de vele problemen die het toestel met zich meebracht. Dit heeft de Koreaanse onderneming doen besluiten om dan maar de release geheel af te blazen en eerst terug naar de tekentafel te gaan en te herontwikkelen.

Nieuwe plannen voor het toestel

Dat de Samsung Fold er nu niet komt, zegt niets over de toekomst. Sterker nog, het is wel duidelijk dat het bedrijf gewoon voornemens blijft om uiteindelijk met de opvouwbare telefoon op de markt te komen. Wanneer dit het geval is, is echter voorlopig nog niet bekend. Voorlopig zal het zich richten op de lancering van andere toestellen die nog gepland stonden. Op termijn zal dan de Fold een nieuwe kans krijgen. In de hoop dat dan alles wel goed en naar behoren werkt. Houd dus vooral de ontwikkelingen op dit vlak goed in de gaten.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News