Het nieuwste 5G netwerk

Share

Het netwerk van T-mobile was al bekroond met het snelste netwerk van Nederland. Het 4G netwerk van T-mobile is ook vijf keer op rij gekozen als het beste netwerk van Nederland. Met het nieuwe 5G netwerk is internet nog sneller geworden. De data-overdracht van 5G is veel sneller en verbindingen zijn meer betrouwbaar. Doordat 5G zo snel is, zijn de mogelijkheden ook toegenomen. Denk het het gebruik op je telefoon, thuisgebruik van internet als je streamt, maar ook aan geavanceerde medische toepassingen.

Het verschil tussen 4G en 5G

Het grootste verschil tussen 4G en 5G is uiteraard de snelheid van internet. 5G technologie bouwt voort op 4G technologie. Het is dus letterlijk een upgrade in de kwaliteit van het verzenden en ontvangen van data. Doordat 5G zo effectief werkt kan het uiteindelijk andere netwerken zoals het 4G, 3G en zelfs het oude 2G kunnen vervangen. Doordat internet zo veel sneller gaat kost het ook minder energie om te ontvangen en verzenden. Apparaten met 5G verbruiken dus ook minder energie. Je hebt wel een apparaat nodig die de ontvangst van 5G ondersteund. Zo kunnen de nieuwste telefoons en iPad 5G ontvangen. Als je telefoon al wat ouder is dan kun je bij de instelling controleren of je 5G kant ontvangen.

De snelheid van 5G

Door de snelheid van 5G heb je ook een meer betrouwbare verbinding. Dit kan voor werk soms zeer handig zijn. Daarnaast is het ontzettend fijn als je veel streamt en gamet. De zendtechniek van 5G heeft verschillende voorkeur frequenties. Op verschillende satellieten kunnen andere frequenties uitgezonden worden. Zo zul je dus op meer plekken een verbinding hebben. Ook van kleine antennes kan 5G internet oppikken. De frequentie ligt wellicht lager maar doordat 5G de signalen snel oppikt zal de snelheid nog steeds hoger zijn dan bij 4G. Op deze manier is 5G dus sneller en ben je op meer plekken goed bereikbaar. 

Gebruik van 5G

Naast 5G voor mobile gebruik kun je natuurlijk ook thuis gebruik maken van 5G. Het gebruik van 5G s veel sneller dan je standaard adsl-verbinding. Dit merk je wellicht al als je 4G thuis gebruikt. 5G is dan zeker een flinke verbetering. Je kunt een simkaartje gebruiken en in je modem stoppen. Als je in een buitengebied woont waar internet zeer traag is dan is dit zeker een goede optie. In sommige gebieden kan de optimale snelheid met een adsl-verbinding namelijk niet gehaald worden. Dan is 5G de ideale oplossing. Maar internet kan natuurlijk overal ingezet worden. Door de ontzettend snelle verbinding kan 5G voor meer doeleinden toegepast worden. Zo is het nu mogelijk om op afstand te opereren of tatoeëren en kan 5G ingezet worden voor zelf-rijdende auto’s.

Read more

Local News