Hoe breiden succesvolle ondernemers hun vermogen uit?

Share

Succesvolle ondernemers hebben veelal een paar dingen gemeen. Zo zijn deze ondernemers bereid geweest om een bepaald risico te nemen. Ook hebben ze langere tijd hard moeten werken; geluk komt namelijk nooit zomaar aanwaaien. Tevens is het zo dat veel succesvolle ondernemers een grote financiële verantwoordelijkheid hebben.

Dit houdt onder meer in dat zij zich bewust zijn van de waarde van geld. Ook betekent dit – in veel gevallen – dat ze met beleid met hun geld omgaan. Ze kopen niet allerlei dure producten zonder hier een goede reden voor te hebben. Ook doen zij er alles aan om hun vermogen te beschermen en uit te breiden. Hoe ze dit doen? Daar hanteren succesvolle ondernemers verschillende strategieën voor.

Beleggen met een laag risicoprofiel

De nodige ondernemers kiezen ervoor om te beleggen met een laag risicoprofiel. Ze beleggen bijvoorbeeld hun geld in ETF’s. Dit zijn mandjes met daarin honderden of duizenden aandelen. Doordat het om een dergelijk aantal aandelen gaat, is de belegger niet van slechts één of twee bedrijven afhankelijk. De belegger loopt hierdoor weinig risico.

Dit is niet de manier om snel veel rendement te behalen. Het is juist wel de manier om op de lange termijn een flinke winst te behalen. Dit is vooral het geval als het ‘rente op rente’ effect zijn intrede doet.

Beleggen met een hoog risicoprofiel

Er zijn ook ondernemers die iets meer risico nemen. Zij bepalen bijvoorbeeld zelf in welke aandelen ze investeren. Dit kan bijzonder goed aflopen, mochten de betreffende aandelen qua waarde door het dak gaan. Deze manier van beleggen brengt echter hogere risico’s met zich mee.

Speculeren met een hoog risicoprofiel

Een andere optie is om te speculeren met een hoog risicoprofiel. Hier is bijvoorbeeld bij online poker sprake van. Je kunt met een online pokertoernooi veel geld verdienen, maar deze zekerheid heb je uiteraard nooit. Wel is het zo dat je voor de deelname aan een pokertoernooi veelal geld moet betalen. Je investeert dus in deelname, waarna je een flink geldbedrag kunt winnen. Gezien de risico’s die je loopt is dit absoluut een vorm van beleggen met een hoog risicoprofiel.

Wil je pokeren maar niet al te veel risico lopen? Kijk dan eens naar GGpoker. Op deze website heb je de keuze uit veel verschillende pokertoernooien. Ook pokertoernooien met een lager inlegbedrag.

Investeren in auto’s of kunst

Heb je het als ondernemer echt goed gedaan? Dan valt het geld moeilijk meer te tellen. In zo’n situatie is het verstandig om je geld in tastbare objecten te investeren. Denk hierbij aan auto’s of kunst.

Naar dergelijke objecten blijft altijd vraag bestaan. Tevens maken deze objecten eigenlijk altijd wel een flinke waardestijging door. Kijk maar eens naar de prijzen van oude auto’s in het jaar 2010; die prijzen lagen vele malen lager dan dat nu het geval is. Dit is dus een geweldige mogelijkheid om je vermogen verder uit te breiden. Deze mogelijkheid is echter niet voor elke ondernemer geschikt. Je hebt hier namelijk een klein kapitaal voor nodig.

Read more

Local News