Hoe kies je het juiste badkamermeubel?

Share

Bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt met je eigen smaak te maken, met de smaak van je eventuele partner, met je budget en met de afmetingen van je badkamer. Ook moet je goed nadenken over de verschillende stijlen waar je tussen kunt kiezen.

Dat je tegenwoordig uit veel stijlen kunt kiezen, blijkt uit het aanbod van badkamermeubels. Je kunt tegenwoordig uit allerlei soorten meubels kiezen, waardoor het niet al te gemakkelijk is om de knoop door te hakken. Door de onderstaande tips goed op te volgen, hak je alsnog de knoop voor jezelf door. 

Tip 1: bepaal de algehele stijl van je badkamer

Voordat je een geschikt badkamermeubel uit kunt kiezen, moet je goed naar de algehele stijl kijken. Ga je bijvoorbeeld voor een luxe badkamer? Geef je de voorkeur aan een landelijke badkamer? Of heb je het liefste een minimalistische badkamer?

Dit zijn slechts drie voorbeelden van stijlen waar je tegenwoordig voor kunt kiezen. Ongeacht voor welke stijl je kiest, maak je alvast een flinke schifting in het aanbod van badkamermeubels. Denk dus goed over de gewenste stijl na.

Tip 2: bepaal waar het badkamermeubel moet komen

Je zou niet alleen naar de stijl moeten kijken, maar ook naar de afmetingen. Hoe groot is je badkamer precies? En waar wil je het badkamermeubel precies hebben? Als je dit weet, kun je direct uitrekenen hoe groot het badkamermeubel maximaal kan zijn.

Houd hierbij met twee zaken rekening. Ten eerste met het praktische gemak; het meubel moet groot genoeg zijn om bijvoorbeeld allerlei dingen in op te kunnen bergen. Ten tweede moet je rekening houden met de omliggende ruimte. Heb je bijvoorbeeld nog voldoende ruimte om bij het badkamermeubel te staan? Een ruim opgezette badkamer biedt in ieder geval het nodige gemak.

Tip 3: bepaal de gewenste kleur

Als je bovenstaande tips opgevolgd hebt, heb je al een flinke schifting in het aanbod gemaakt. Het is nu de hoogste tijd om die schifting verder door te voeren. Bepaal daarvoor wat de gewenste kleur van het badkamermeubel moet zijn.

Tip 4: let goed op de details

Bij een badkamermeubel is het verstandig om goed op de details te letten. Ga je bijvoorbeeld voor een wit badkamermeubel? Dan is het wel zo fraai als andere elementen in de badkamer ook wit zijn.

Heb je echter in je badkamer voor meerdere zwarte details gekozen? Heb je bijvoorbeeld in de douchecabine voor een zwarte doucheafvoer gekozen? Dan is het is wel zo fraai om op het badkamermeubel ook voor zwarte details te kiezen. Op die manier creëer je de gewenste eenheid in je badkamer. Dát komt de uitstraling van de badkamer alleen maar ten goede.

Read more

Local News