Kindle? Waarom je er een moet gaan gebruiken

Share

Je weet inmiddels wel dat alle succesvolle mannen in de wereld een deel van hun fortuin te danken hebben aan de mate waarin ze lezen. Mannen als Elon Musk en Richard Branson raden aan om minimaal een boek per week te lezen. Alleen wil je dat natuurlijk wel praktisch aanpakken. Dat doe je met behulp van een e-reader. Daar zijn er velen van op de markt. Je kan je dus afvragen welke je het best kan gaan gebruiken. De e-readers van Kindle bijvoorbeeld. Wat maakt die nu zo aantrekkelijk in gebruik?

Lekker in de hand liggen

Er worden vaak twee redenen aangevoerd waarom je moet overstappen van gewone boeken naar een e-reader. In de eerste plaats neemt het veel minder ruimte in. In de tweede plaats ligt het een stuk lekkerder in de hand. En juist op dat tweede punt onderscheiden de modellen van Kindle zicht. Het is niet voor niets dat dit natuurlijk de bekendste fabrikant van de readers is. Dat komt omdat er daar toch wel iets heel goed wordt gedaan. Een goede reden om daar eens naar te kijken. Het heeft vooral met de visie te maken.

Het design en materiaalgebruik

De reden waarom de modellen van deze fabrikant beter te hanteren zijn is te vinden in het design. Zoals wel meer succesvolle bedrijven is design net zo belangrijk als functionaliteit. Sterker nog, het design is onderdeel van de functionaliteit, want juist door het formaat en de vorm is te zorgen dat de e-reader zo lekker vast te houden is en gemakkelijk te gebruiken is. Daarnaast wordt gekozen voor gebruik van de iets duurdere materialen. Ook dat draagt eraan bij dat het geheel allemaal wat lekkerder aanvoelt. Het is altijd belangrijk de juiste materialen te gebruiken hiervoor.

de Kindle is bijna zo goed als echt papier

Daarnaast is ook de kwaliteit van de boeken zelf heel hoog. Natuurlijk blijft het altijd zo dat je naar een touchscreen zit te staren, maar de fabrikant heeft er wel veel moeite in gestoken om de pagina’s zo natuurlijk als mogelijk te laten lijken. Zo zijn de letters bijvoorbeeld haarscherp. Dit geeft je het gevoel alsof je naar een echte boekenpagina zit te kijken. Voor de echte liefhebber van lezen is het gemis aan echte pagina’s nog altijd de belangrijkste reden om niet over te stappen. Dat wordt hiermee echter wel heel anders gemaakt.

de Kindle is het allemaal waard

De kritiek op de Kindle is natuurlijk dat de prijs er ook naar is. Vergeleken met een budgetmodel van andere fabrikanten kan het zo zijn dat deze modellen tot wel anderhalf keer zo duur zijn. Je moet er dus wel wat voor voer hebben. Bedenk echter wel wat je ervoor terugkrijgt. Je kan je net als Elon Musk zelf onderwijzen met de kennis die gedeeld wordt en doet dat op een manier die wel heel dicht bij de klassieke ervaring komt. Dat maakt het allemaal eigenlijk de prijs ook wel waard als je heel eerlijk bent.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News