Kleding wassen? Zo doe je dat

Share

Je kleding wassen als een man was lange tijd een term met een flauwe ondertoon. Mannen kunnen de was helemaal niet doen. Dat gaat nu veranderen. Kleding wassen als een man betekent voortaan dat je het beter doet dan ieder ander. Daar heb je natuurlijk wel een aantal tips bij nodig. Aan de hand van de volgende informatie wordt het een stuk gemakkelijker voor jou om alles op de juiste manier te doen. Neem het daarom even rustig in je op en doe daarna de was gewoon lekker als een man.

Kleding wassen? Gooi niet alles bij elkaar

Misschien wel de gemakkelijkste manier om beter te worden in het doen van de was is leren dat je niet alles bij elkaar moet smijten. Het is bijvoorbeeld slim om witte was en gekleurde was van elkaar te scheiden. Daar houdt het echter niet op. Pak je het helemaal slim aan, dan laat je je badgoed en ondergoed ook niet bij de rest van de was. Door alles in drie categorieën te verdelen, zorg je ervoor dat je in ieder geval je items op die manier niet kan verpesten. Dit is alvast een goede start.

Kleding wassen? Was alles verkeerd om

Dit is een tip die je misschien zelf ook al aan je moeder gaf. Om je prints mooi te houden, liet je je moeder je shirts en truien binnenstebuiten wassen. Waarom ben je daar dan mee gestopt toen je zelf de was ging doen? Sterker nog, dit moet je alleen maar breder toepassen. Niet alleen je shirts en truien met print, maar al je kleding moet op deze manier gewassen worden. Daarmee zorg je ervoor dat je kleding minder snel slijt en vaal wordt. Daardoor kan je er dus ook langer mee doen. Dat is een voordeel.

Houd de temperatuur laag

Wassen moet je nooit te heet doen. Ook hier geldt dat je met een te hoge temperatuur meer verpest dan dat je goed doet. Zo kan je bijvoorbeeld de pasvorm ermee verpesten. Ook de kleur blijft minder goed wanneer je de temperatuur te ver de hoogte in jaagt. Over het algemeen is het prima haalbaar om de was op 30 of 40 graden te doen. Sterker nog, het is zelfs vaak slim om lager dan het voorschrift in het label te gaan zitten. Vaak is dit al ruimschoots voldoende voor het krijgen van schone, frisse kleren.

Gebruik extra middeltjes

Het is ook slim om extra middeltjes te gebruiken om je kleding mooi en schoon te houden. Een voorbeeld is het gebruik van schoonmaakazijn. Daarmee zorg je dat je kleding zijn mooie kleur behoudt. Er zijn allerlei handige middeltjes die je goed kan toepassen. Let wel altijd goed op hoe je dit doet. Soms kan je er meer mee verpesten dan verbeteren wanneer je het verkeerd toepast. Alle reden om daar dus ten volle op te letten. Kijk even goed naar de voorschriften en wees dan nog net iets voorzichtiger. Zo haal je er het maximale uit.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News