Modetrends die je absoluut moet volgen

Share

De trends op het gebied van mode voor de moderne man maken flinke ontwikkelingen door. Of liever gezegd, de mode zelf maakt een flinke ontwikkeling door. Er is meer te zien en te krijgen dan ooit. Bovendien is het ook vele malen belangrijker dan voorheen om een eigen stijl te creëren en daarmee je visitekaartje af te geven. Dat maakt het dus ook alleen maar nog belangrijker om een goed oog voor trends te hebben op het gebied van mode. Dat maakt het aantrekkelijk om eens te kijken wat er op dit moment allemaal speelt.

Maak het nog persoonlijker

Het is meer en meer de trend om het zo persoonlijk als mogelijk te maken. Dat deed je misschien al door voor eigen combinaties te gaan. Dat neemt niet weg dat het nog veel persoonlijker kan door voor meer exclusieve items te kiezen. Het wordt daarom ook steeds duidelijker zichtbaar dat modeontwerpers zich meer en meer richten op persoonlijke wensen en eisen van het individu. De tijd van de massacollecties lijkt meer en meer voorbij te zijn. Daar kan jij dan natuurlijk optimaal van profiteren. Wanneer je goed zoekt vind je al snel items die niemand verder heeft.

Kies een richting

De opkomst van de persoonlijke voorkeur in mode betekent ook dat je meer en meer diverse indrukken krijgt. De trend die op dit moment echter belangrijk is, is dat je daadwerkelijk een trend kiest. Waar combineren van stijlen enige tijd veel aandacht trok, is het momenteel juist aantrekkelijk om een lijn te kiezen en daar dan ook echt helemaal in op te gaan. Dit zorgt er in ieder geval voor dat je een duidelijk signaal afgeeft wie je bent. Ook maak je ermee duidelijk waar je voor staat als man. Dat is een belangrijke rol van mode in deze tijd.

Een rem op kleurgebruik

Een trend waar je absoluut in mee moet gaan dit jaar, is de rem op kleurgebruik. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de opkomst van pasteltinten. De reden hiervoor is simpel. De heftige kleuren van recente tijden lieten iedere man er als een wandelende neonreclame uitzien. Die schreeuw om aandacht is nu wel voorbij. Het zegt veel meer wanneer je op een subtiele manier in staat bent uit te dragen wie je bent en waar je voor staat. Om die reden is het dus ook aantrekkelijk om hierin mee te gaan als moderne man van deze tijd.

Kleding die net beter valt

Een andere trend die duidelijk waarneembaar is, is de opkomst van kleding die goed passend is, maar net wat beter valt. Denk dan bijvoorbeeld aan de opkomst van plooien in broeken. Daarmee zorg je dat je net wat meer stof kunt gebruiken, zonder dat het er te wijd en niet passend uit gaat zien. Na lange periodes van skinny en slim is dit dus een hele andere richting. Het geeft je in ieder geval de mogelijkheid om als moderne man weer wat meer normaal te ademen. Dat is in ieder geval alvast een punt van winst.

De opkomst van de regenjas

De regenjas was in vervlogen tijden een echt mannenitem. Onder meer door een aantal series die zich in historisch perspectief afspelen is de jas weer wat populairder geworden. Zo populair zelfs dat op dit moment van een heuse trend gesproken kan worden. En het mooie is, nadat de trend is gaan liggen, blijft de regenjas nog altijd gewoon bruikbaar. Een goede reden om er dus één te kiezen en op die manier zowel trendy als praktisch te zijn. Wat wil je eigenlijk nog meer als moderne man? De regenjas van tegenwoordig ken je overigens als trenchcoat.

Wat er komen gaat

Een trend die nu nog niet zichtbaar is, maar zeker in het voorjaar en de zomer zijn werk zal doen, is die van de print. Of beter gezegd, die van de bloemenprint. Bloemetjes stonden recentelijk misschien niet direct voor de moderne man, maar dat is sterk veranderd. Juist de bloem ziet er stoer en stijlvol uit. Vooral ook omdat er zo heel veel mee mogelijk is op kledinggebied. Dat maakt het op zichzelf al aantrekkelijk om ervoor te kiezen. Het is wel even afwachten in hoeverre deze trend zich door gaat zetten in de komende periode.

Blijf jezelf trouw

Natuurlijk is het belangrijk om in de trend mee te gaan. Je wilt er wel hip en modern uitzien als man. Dat neemt niet weg dat je natuurlijk niet met jezelf moet breken. Jij bent wie jij bent en je kleding straalt dat ook. Dat betekent dus dat het wel van groot belang is om de trends te volgen die goed bij jou en jouw persoonlijkheid passen. Op die manier zal de trend ook beter geaccepteerd worden. Het mag dan een gril van het moment zijn, het moet er juist uitzien als of het voor jou heel natuurlijk is.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News