Koptelefoon even alleen op de wereld

Share

Wil je nu eens echt ervaren hoe het is om alleen op de wereld te zijn? Zet een koptelefoon op. Dan moet je natuurlijk wel weten welke je moet hebben. Het is immers bijvoorbeeld belangrijk dat je een noise cancelling model kiest. Daarbinnen zijn dan ook nog eens talloze opties. Dat maakt het allemaal niet gemakkelijker. Dat hoeft echter geen probleem te zijn, want er zijn altijd wel mogelijkheden om gemakkelijk erachter te komen welke je moet hebben. Dat doe je bijvoorbeeld door even verder te lezen door deze tips voor de ideale hoofdtelefoon.

Geluid uitschakelen met je koptelefoon

Een goede noise cancelling hoofdtelefoon sluit je oren niet alleen af voor het geluid, maar doet meer. De moderne varianten speuren ook actief naar geluid in de omgeving. Dit gebeurt meestal via een microfoon, of via een app die je telefoon hiervoor inschakelt. Zo kan precies gemeten worden welk geluid er klinkt en hoe luid dit is. Aan de hand daarvan kan nog beter worden gezorgd dat ditzelfde geluid buiten gehouden kan worden. Een hoofdtelefoon die dit niet heeft is eigenlijk alweer achterhaald, je wilt immers niet voor niets van de buitenwereld worden afgesloten door het gebruik ervan.

Koptelefoon zonder draad

Vroeger was wireless een voorteken dat het fout zou gaan. Tegenwoordig is het precies omgedraaid. Wanneer een hoofdtelefoon geen draad heeft, dan kan deze ook niet kapot gaan. Zo is de kans dat je gewoon lekker vrij van omgevingsgeluid blijft een stuk groter. Het is precies wat je wenst om die reden. Wel is het slim om even te kijken op welke manier de aansluiting dan wel werkt. De verbinding met de apparaten moet immers natuurlijk wel gewoon goed op orde zijn om optimaal te werken. Er zijn verschillende mogelijkheden op dit gebied, die allemaal in verschillende mate werken.

Het ontwerp

Ook niet onbelangrijk is het ontwerp. Zo geldt over het algemeen dat een hoofdtelefoon die over de oren heen valt, het zogenaamde over ear-principe, beter werkt als het gaat om het buitensluiten van geluid. Voor mannen is het bovendien vaak ook zo dat dit gewoon wat beter staat dan dopjes in je oren. Daarom is dus ook het ontwerp wel een belangrijke factor als je een keuze gaat maken. Niet alleen omdat je iets moois wilt hebben, maar vooral ook omdat je iets wat werkt wilt hebben. Stel dit dus ook bovenaan in je designeisen, nog boven mooie looks en strakke lijnen.

Comfort van je koptelefoon

Alle belangrijke eisen op het gebied van het uitsluiten van geluid ten spijt, de hoofdtelefoon moet natuurlijk wel ook nog een beetje draagbaar zijn. Daarom is het dus weldegelijk ook van belang om aandacht te besteden aan het comfort dat geboden wordt. Dat betekent bijvoorbeeld dat het materiaalgebruik belangrijk is. Zeker als het gaat om de schuimlaag die rond de oren is geplaatst. Hoe zachter en comfortabeler deze is, hoe meer het gebruik van de hoofdtelefoon ook daadwerkelijk ontspannend zal werken. Dit is natuurlijk een belangrijke factor om mee te wegen in het geheel wanneer je een keuze gaat maken.

Conclusie

Het gebruik van de juist hoofdtelefoon met noise cancelling-kwaliteiten hangt van allerlei zaken af. Dan is er nog geeneens gesproken over de kwaliteiten op het gebied van het geluid dat je wel wilt horen, namelijk de muziek of de podcast die uit de speakers van de hoofdtelefoon komt. Daarom is het belangrijk om vooral ook voorbij vaste merken te kijken en de aandacht uit te laten gaan naar wat het beste van verschillende werelden biedt, dus zoveel mogelijk uitgesloten geluid, optimaal geluid uit de speakers en bij voorkeur lekker comfortabel om te dragen. Dat lijkt wat veel gevraagd, maar in de praktijk blijkt alles mogelijk.

Photo van Jan Střecha op Unsplash

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News