Korte broek hoe kies je een?

Share

De korte broek blijft natuurlijk altijd een item waarmee een man een haat-liefdeverhouding heeft. Enerzijds is het een heel fijn kledingstuk, vooral op warme dagen in de zomer. Anderzijds is het wel heel moeilijk om ermee weg te komen. Veel korte broeken komen gewoon niet door de strenge selectie heen. Daarom is het slim om toch vooral eens te kijken welke zaken er allemaal komen kijken bij het kiezen van de juiste shorts. Hoe zorg je nu eigenlijk dat je er gewoon goed en verzorgd uitziet in je shorts? Let op het volgende.

Een zwembroek is geen korte broek

Dit is misschien wel de meest gemaakte fout. De zwembroek en de korte broek liggen wel heel dicht bij elkaar. Toch is dit natuurlijk allesbehalve hetzelfde. Het is dus zaak dat je wel echt een broek koopt. Eigenlijk kan je het best de stelregel aanhouden dat je een zelfde soort broek als gebruikelijk koopt, maar dan met kortere pijpen. Zo weet je dus ook direct naar welk type broek je op zoek moet. De felle fluorkleuren en de opvallende prints horen daar dan dus niet direct bij. Blijf hier altijd goed op letten.

Korte broek kies voor goede kwaliteit

Het is altijd slim om voor optimale kwaliteit te kiezen. Dat betekent dus dat je wel gewoon voor je favoriete designers kan kiezen. De shorts is eigenlijk altijd wel onderdeel van de collectie, dus je hoeft niet bang te zijn dat je er geen een kan vinden. Wat vooral belangrijk is als het om de korte broek gaat, is dat er voldoende kleurvastheid is. Doordat de broek meer in de zon komt dan andere modellen, is het ook zo dat deze sneller aangetast worden. Bij shorts van goede kwaliteit is dit minder snel het geval.

Thuis of op vakantie?

Een andere vraag die je kunt stellen is waar en wanneer je de broek gaat dragen. Ga je de broek thuis in je vrije uren dragen? Is het dan echt nodig om allerlei extra zakken te hebben? Of kan je gewoon je spullen kwijt in de vier gebruikelijke zakken? Ga je de broek vooral dragen op vakantie? Dan kan het best zijn dat je net wat meer ruimte kan gebruiken. Het kan dan dus best zo zijn dat je net een wat andere broek draagt. Let wel op of je ermee weg kan komen als man

Net wat meer tijdloos

Het kan slim zijn om net iets meer voor tijdloze designs te kiezen. Juist omdat de short een wat kortere tijdspanne van dragen in een jaar kent. Dat betekent dus dat je de broeken gemakkelijker wat langer in je garderobe kunt houden. Dan moet je natuurlijk wel zorgen dat de broek je goed blijft staan over langere periode. Let hier dus wel direct al op bij het doen van een aankoop. Zo weet je als man zeker dat je niet over twee jaar hopeloos achter loopt met de kleding die je in de zomer draagt.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News