Leasen auto van de zaak of toch prive?

Share

Een auto leasen zorgt dat je heel weinig zorgen hebt. Alle zorgen leg je namelijk voor je maandbedrag lekker in het mandje van de leasemaatschappij. Dat neemt echter niet weg dat je wel nog op enkele dingen moet letten. Je moet immers wel zorgen dat alles gewoon in goede orde verloopt. Omdat je misschien geen enkel idee hebt wat er dan precies allemaal belangrijk is bij het leasen, is het slim om een aantal vaste richtlijnen te volgen. Daar helpen we je dan ook graag bij. Zo kan je nooit de fout in gaan.

Kies de juiste vorm van Leasen

Om maar direct met het belangrijkste punt van aandacht te beginnen: de juiste leasevorm. Ooit was het zo dat leasen, leasen was en dat dit voor iedereen gelijk was. Bij een flexibele maatschappij hoort echter ook flexibel leasen en dus zijn er nu talloze verschillende vormen waar je uit kunt kiezen. Dat kan bijvoorbeeld shortlease zijn, of financial lease, of gewoon nog het klassieke leasen. Dit hangt natuurlijk van je eigen situatie af. Zoek dus wel even uit wat het best bij je past. Dit kan je bijvoorbeeld flink wat in de kosten schelen. Dat is alvast een voordeel.

Het soort auto

Naast de leasevorm is ook de keuze voor een auto een belangrijk punt van aandacht. Denk bijvoorbeeld aan de voordelen en nadelen van de verschillende types. Ben je een ZZP’er? Dan kan het weleens zo zijn dat je de auto vooral op je werk moet richten en dat dit dus ten koste van je thuissituatie moet gaan. Omgedraaid is het natuurlijk ook slim om direct na te denken over wat je met je gezin allemaal van plan bent wanneer je een auto uitkiest. De bijtelling is inmiddels zo ingeburgerd, daar kom je wel overheen. Laat dit niet meewegen.

De Lease maatschappij

Dan is het ook nog zo dat leasen bij heel veel verschillende aanbieders kan. Een man van deze tijd weet dus wat dat betekent. Het wordt tijd om je spreadsheet erbij te pakken en te gaan vergelijken. Of dan toch in ieder geval een website te bezoeken waar de vergelijkingen al voor je gemaakt zijn. Zo kan je al snel zien waar je het voordeligst uit bent. Een belangrijke reden waarom je dit doen omdat dure leasemaatschappijen vaak de schadevrije rijders laten meebetalen aan de kosten van de brokkenpiloten op deze manier. Dat heb je natuurlijk liever niet in je maandbedrag.

Oud of nieuw

In opkomst is het leasen van gebruikte auto’s. Het leasen van een occasion bijvoorbeeld. Of het leasen voor een tweede periode. Ook hier zitten natuurlijk voordelen en nadelen aan. De auto kan bijvoorbeeld enerzijds goedkoper zijn. Anderzijds kan deze wat minder duurzaam zijn en kan er wat meer slijtage optreden. Al dit soort zaken moet je dus wel afwegen wanneer je gaat kiezen tussen oud of nieuw. Als man ben je snel geneigd de nieuwste auto’s te willen, maar soms kan een andere deal wel beter voor je uitpakken. Weeg dit daarom dus altijd mee in je keuze.

Leasen in het kort

Leasen is zeer gemakkelijk, maar het is tegenwoordig wel zo dat je voorafgaand aan het leasen goed in staat moet zijn om precies de juiste voorwaarden te kennen. Aan de hand daarvan kan je dan een goed onderbouwde keuze maken. Neem daarom dus ook de tijd om voorbij al die extra opties op je favoriete auto te kijken en vooral ook in de inhoud van de contracten goed te leren kennen. Daar kan je namelijk pas echt je slag op slaan. Dit kan je zelf doen als je als privépersoon wilt gaan leasen met private lease tegenwoordig.

foto van Florian van Duyn op Unsplash

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News