Nieuwe auto? Vooruitstrevende technieken uitgelegt

Share

Je kunt er niet omheen. Je nieuwe auto is ook een gadget geworden. Dat wordt bovendien alleen nog maar erger de komende tijd. Er zijn talloze autofabrikanten met allerlei interessante ontwikkelingen bezig. Dit geldt zowel voor de bedrijven die je al jaren op de weg ziet, maar ook voor heel veel start-ups. Dat maakt het dus heel interessant om eens te kijken wat je allemaal mag verwachten in de komende jaren. Er zijn allerlei leuke zaken gaande die het autorijden voor heel veel mannen een stuk aantrekkelijker gaan maken. Let op de volgende ontwikkelingen.

Nieuwe auto draadloos?

In recente jaren was het vooral belangrijk dat de nieuwe auto van de benzineslang af ging en er een draad aan kwam te zitten. Elektrische auto’s met een stekker waren het helemaal. Elektrische auto’s zijn het nog steeds helemaal, maar de stekker lijkt nu al zijn langste tijd gehad te hebben. Zo is het steeds gebruikelijker aan het worden dat er wordt geëxperimenteerd met draadloos opladen. Dit is vergelijkbaar met hoe dat voor telefoons en smart watches werkt. Binnenkort zet je dus ook je auto gewoon op een oplaadstation als je thuiskomt en hem in de garage parkeert. De normaalste zaak van de wereld.

Alleen in je nieuwe auto

Voor sommige mannen is het misschien wel de grote droom. Een nieuwe auto die helemaal alleen voor jezelf is. Dit zal in de nabije toekomst steeds gebruikelijker worden, want één-zitters worden steeds meer de norm. Dit geldt zowel voor kleine auto’s als voor echte racemonsters. Want ook de technieken die uit de racerij voortkomen worden steeds meer toegepast op de auto’s van de toekomst. Zo wil een Duitse start-up bijvoorbeeld een replica van een racemodel in een variant voor de openbare weg gaan produceren en daadwerkelijk op de markt gaan brengen op zeer korte termijn. Ideaal om even alleen te zijn dus.

Opvouwbare nieuwe auto

Ook leuk, nieuwe auto’s die opvouwbaar zijn. Een Israëlische startup mag in eigen land proeven doen met auto’s die al zeer klein zijn, maar die ook nog eens bij het parkeren nog kleiner gemaakt kunnen worden. Je kunt er namelijk een vouw in geven waardoor de nieuwe auto nog maar een meter parkeerruimte inneemt. In Israël is parkeren in de openbare ruimte dan ook zeer slecht mogelijk en is de nood aan dit soort auto’s hoog. Dat neemt niet weg dat in heel veel andere landen de stad er ook een stuk ruimer van zou worden als er geen auto’s meer stonden.

Zonnepaneel op je nieuwe auto

Wanneer je je nieuwe auto niet op het oplaadstation hebt staan om op te laden, dan ga je er gewoon op een zonnige dag een stukje mee uit rijden. Dat klinkt wat tegenstrijdig, maar niets is minder waar. Er zijn verschillende bedrijven, waaronder een grote fabrikant, maar ook start-ups in Nederland en Duitsland, zeer serieus in opladen via zonnenenergie. Door voldoende panelen op de nieuwe auto te plaatsen, zonder dat dit te veel extra gewicht met zich meeneemt, moet het mogelijk zijn om de auto flink wat extra kilometers op een volle accu te laten rijden op echte zonnige dagen.

Alles in je nieuwe auto

Het is niet ondenkbaar dat er ook nog eens een moment komt dat je al deze zaken kunt combineren in één auto. Die dan ook nog eens zelfrijdend is en dus komt en gaat wanneer jij daar behoefte aan hebt. Tientallen jaren geleden waren zulke dingen misschien alleen maar denkbaar in een tekenfilm zoals de Jetsons. Inmiddels is het echter allang niet meer zo gek om te denken dat jouw nieuwe auto binnen enkele jaren al deze features zal hebben. En dat deze dan bovendien ook nog eens in het geheel niet duur hoeft te zijn in de aanschaf. De toekomst kan niet snel genoeg komen.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News