Migreren van software

Share

Redenen voor verkopers om naar een ander platform te migreren kunnen verschillen, maar ze leiden allemaal tot één primair probleem: je bent niet tevreden met de huidige oplossing. Mogelijk bevind je je op een platform dat niet aansluit bij de behoeften van jouw bedrijf of software.

Magento en Shopify zijn twee van de grootste platforms in de eCommerce-industrie, daarom zijn ze een vrij gebruikelijke migratiekeuze. Hoewel ze allebei extreem populair zijn, zijn er verschillen waarvan je op de hoogte moet zijn en die je moet overwegen voordat je de migratiebeslissing neemt.

Magento

Het werd voor het eerst uitgebracht in 2008 en is een zelf-gehost open-source e-commerceplatform geschreven in PHP. Magento is momenteel eigendom van Adobe en geliefd bij veel grote merken. De open source garandeert haar gebruikers volledige controle over het winkelwagentje, functionaliteiten en look & feel van de website.

Door deze flexibiliteit kunnen verkopers de website naar wens aanpassen, zodat deze perfect aansluit bij de behoeften van het bedrijf. Bovendien kan jouw partnerbureau in dergelijke omstandigheden, wanneer jouw website niet werkt, onmiddellijk actie ondernemen, wat een belangrijke factor is voor grote ondernemingen.

Shopify

De oprichters van Shopify hebben software gemaakt om hun probleem op te lossen – er was geen fatsoenlijk platform dat zou voldoen aan de behoeften van de e-commerce die ze wilden lanceren. Ten eerste werd het 15 jaar geleden uitgebracht en momenteel is het een van de meest populaire keuzes voor verkopers.

 Shopify is populair geworden vanwege het gebruiksgemak – zelfs mensen zonder hoge technische of ontwerpkennis kunnen hun winkel binnen een paar dagen lanceren. Het platform is een SaaS-oplossing die automatische platformupdates voor zijn gebruikers garandeert.

Kosten

Er is geen vaste prijs voor migratie of verdere ondersteuning, de prijs is afhankelijk van veel factoren, waaronder jouw zakelijke behoeften, korte- en lange termijndoelen en de grootte van jouw winkel.

Bij het migreren naar Magento 2 zijn er drie opties: Open Source, Commerce of Adobe Commerce Cloud. De eerste, ook bekend als de Open Source Community Edition, is gratis – de licentie, download en verder gebruik.

De tweede optie – Magento Commerce Enterprise Edition, meestal gekozen door grote eCommerce-winkels, licenties kosten vanaf 20 000 euro per jaar bepaald voor elke winkel door verschillende factoren (regio, omzet, gemiddelde bestelwaarde, enz.).

Gegevens migreren

Ten tweede moet je gegevens migreren – het is erg belangrijk om een ​​betrouwbaar bureau te vinden om dat te doen om wanbeheer van gegevens te voorkomen. Als het op extensies aankomt, zijn er weinig dingen om te onthouden – ten eerste, als je migreert vanuit Magento 1, zullen je oude extensies niet werken met Magento 2 vanwege de codeverschillen.

Het goede nieuws is dat er genoeg goede extensies zijn voor Magento 2, dus dit zou geen probleem moeten zijn. Bovendien kunnen extensies die door een derde partij zijn gemaakt opnieuw worden gemaakt op Magento 2, maar hoe complexer de extensies zijn, hoe hoger de kosten. Omdat Magento 1-thema's totaal verschillende codestructuren hebben, moet je een nieuw thema zoeken of maken.

In het geval van migratie naar Shopify is elk geval ook uniek.

Net als bij het migreren naar Magento, is het raadzaam om een ​​deskundig bureau te zoeken dat je een veilige migratie en een onderhoudbare basis voor de lange termijn garandeert.

Read more

Local News