The Irishman komt er nu echt aan

Share

Al maanden, of misschien wel nog langer, gonst het al van de geruchten. Het gaat dan natuurlijk over de film The Irishman. Een ouderwetse maffiakraker met de acteurs die je daarin mag verwachten. Zowel Robert DeNiro als Al Pacino zal zijn opwachting maken. Dat de film eraan zat te komen, dat had er had Netflix allang laten weten. Dat het al bijna zo ver is, dat is nu ook wel duidelijk. De teasers van de film liegen er namelijk niet om. Bovendien is inmiddels ook helemaal duidelijk wie er allemaal meewerken aan de film.

The Irishman gebaseerd op ware feiten

Zoals je mag verwachten van een goede maffiafilm met deze grote namen, is het verhaal gebaseerd op ware feiten. In dit geval gaat het om een verhaal rond Jimmy Hoffa en de mensen in zijn kring. Zoals je misschien wel weet was deze vakbondsleider vermeend lid van de maffia, of had hij in ieder geval banden met de georganiseerde misdaad. Op een dag verdween hij en was hij nooit meer terug te vinden. Deze film behandelt een deel van het verhaal rondom Hoffa en zijn mede vakbondsleider Frank Sheeran. Om die reden heeft de film ook The Irishman.

Wie doen er mee?

Zoals gezegd zijn de sterren van de film Al Pacino en Robert DeNiro. Dat zijn echter niet de enige grote namen die meedoen. Wanneer DeNiro meedoet is Joe Pesci bijvoorbeeld nooit ver weg. Een andere naam die je regelmatig in misdaadfilms hebt zien terugkomen in de afgelopen decennia is Harvey Keitel. Van de nieuwe generatie is Bobby Cannavale van de partij. Die ken je misschien nog als Gyp Rossetti in Boardwalk Empire. De lijst aan bekende namen is nog veel groter, ook de bijrollen worden namelijk door sterren in alle soorten en maten vertolkt in deze film.

Grote makers

Ook achter de camera zijn grote namen te vinden als het om The Irishman gaat. Het is belangrijk om te weten dat het een verfilming van het boek I heard you paint houses gaat, geschreven door Charles Brandt. De regisseur van de film is niemand minder dan Martin Scorsese. De man achter een hele reeks aan grote maffiatitels die door de jaren heen zijn verschenen. Deze film wordt echt gezien als een passieproject dat hij graag nog wilde maken. Daarbij krijgt hij hulp van Steve Zaillian, onder meer de schrijver achter Schindlers list. Zo is een topteam geformeerd voor deze film.

Waar gaat The Irishman over?

De film draait vooral om Frank Sheeran. Hij is immers The Irishman. Hij zou dan ook de man zijn die Jimmy Hoffa om het leven heeft gebracht. Sheenan was lid van de zogenaamde Bufalino maffiafamilie. Dit was een clan die actief was, of is, in het noordoostelijk deel van de Verenigde Staten. Hij trad voor hen op als huurmoordenaar. In die hoedanigheid zou hij Hoffa hebben vermoord. Beiden hadden ook een belangrijke rol binnen het Amerikaanse vakbondssysteem. Dit zou verklaren waarom hij de mogelijkheid had zijn daden uit te voeren als moordenaar van de bekende Hoffa.

Een jonge DeNiro

Lange tijd wordt al gespeculeerd over hoe de film eruit zal gaan zien. Zo is het bijvoorbeeld zo dat één van de makers heeft laten vallen dat de film een tijdsperiode van tientallen jaren zal omvatten. Daarbij merkte hij op dat DeNiro in elke periode de rol op zich zal nemen van Sheeran. Dat betekent dus dat een sterk verjongde DeNiro te zien zal zijn, bijvoorbeeld om een dertigjarige Sheeran te kunnen spelen. Het zal interessant worden om te zien hoe dit in de film is aangepakt. De verjongingstechnieken zijn de laatste jaren al vaker te zien geweest, bijvoorbeeld in de Ironman-films.

The Irishman en de rol van Netfilx

Het is belangrijk om te weten dat Netflix de drijvende kracht achter de film is. Dat neemt niet weg dat The Irishman niet alleen via de streamingdienst te zien zal zijn. Het is al enige tijd zo dat de dienst premières van films en series in bioscopen doet. Dat is het ook van plan met deze film. Er is een select aantal bioscopen dat de premiere zal doen. Op die manier kan dus ook de ouderwetse bioscoopbeleving bij de film worden ervaren. Dit maakt het mogelijk alleen maar nog aantrekkelijker om het in de gaten te houden.

Nog heel even wachten

Nu de film teasers krijgt die al te zien zijn, weet je dat het niet lang meer kan duren. Het filmen is al in maart 2018 afgerond. Het uitwerken van de film en het toevoegen van de effecten is ook nagenoeg rond. Daarom wordt nu gesteld dat het in oktober 2019 daadwerkelijk zo ver zal zijn. Dan zal de release in de bioscopen plaatsvinden. Met de release op de streamingdienst van Netflix kort daarna. Dat betekent dus dat je nog maar heel even moet wachten voor je kunt genieten van de film.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News