Tijd voor een uitstapje

Share

Af en toe een dagje op stap is een fijn uitje. Het haalt je uit de sleur, je leert nieuwe plekken kennen en het is vaak erg gezellig. Misschien vind je tijdens het uitstapje wel precies de inspiratie die je nodig had voor het project waar je mee bezig bent, of lukt het eindelijk om helemaal te ontspannen en was je daar erg aan toe. In dat laatste geval is het fijn om een beetje te plannen wat je op zo’n dag gaat doen. Waarschijnlijk heb je wel een idee van waar je heen wilt, en met wie. Ga je met het openbaar vervoer? Kijk alvast welke bus of trein je moet hebben, en koop zo nodig alvast een kaartje of zet de juiste korting aan. Of misschien wil je wel een nachtje blijven slapen in de stad van bestemming. Boek dan alvast je hotel, zodat je daar op de dag zelf niet meer mee bezig hoeft te zijn maar wél lekker in een hotelbed kan ploffen ‘s avonds.

Liever met eigen vervoer?

Misschien vind je het openbaar juist extra stressvol, en ga je liever met de auto. In dat geval is het ook fijn om van tevoren even te kijken hoe en waar je kan parkeren. Parkeren Amsterdam is waarschijnlijk niet iedereens favoriete hobby. Ten eerste is het vaak erg druk, en is het op veel plekken vaak erg duur. Als je niet zo heel bekend bent in de stad is het vaak een grote puzzel, en dat is wel het laatste wat je wil. Gelukkig is daar al wel over nagedacht. Er is altijd plek, maar soms moet je gewoon even zoeken. Dat zoeken kun je ook vanaf thuis al doen.

Veilig je auto kwijt

Als je al weet in welk stadsdeel je wilt zijn, bijvoorbeeld eentje vlakbij je favoriete winkelstraat of dichtbij het hotel waar jullie vannacht gaan slapen, dan is het slim om daar in de buurt naar een parkeerplek te zoeken. Mocht je dat eigenlijk nog niet echt weten of maakt het jou niks uit, dan kun je gewoon op internet zoeken naar ‘parkeren Amsterdam’. Dan krijg je talloze resultaten, vooral van ‘park & ride’ constructies en parkeergarages. Parkeergarages zijn je beste vriend in deze situatie, want daar is vrijwel altijd plek en de prijzen zijn te overzien. Het is in ieder geval goedkoper dan in het centrum op straat parkeren.

Overdekt en wel

Bovendien sta je in een parkeergarage overdekt en veilig geparkeerd. Je auto is op deze manier beschermd tegen weer en wind, én tegen schade van fietsers en inbrekers. Je hoeft geen straatnamen of moeilijke routes te onthouden, alleen maar de rij waarin je geparkeerd staat. En als je het combineert met het openbaar vervoer is het vaak extra goedkoop. Hoewel je het misschien niet zou verwachten, zijn er overal in de stad verschillende parkeergarages te vinden. Het is dus nooit heel ver lopen van waar je moet zijn. Een klein wandelingetje door een stad die je nog niet zo goed kent is natuurlijk ook altijd leuk.

Read more

Local News