Volendam, toerist in eigen land

Share

We zijn met de familie uitgenodigd om Volendam en Marken te bezoeken. Dit alles werd geregeld door Rent & Event.

We wonen zelf redelijk dicht bij Volendam, maar omdat we zo dichtbij wonen komen we er eigenlijk nooit. Een uitgelezen kans om toch Volendam en Marken te ontdekken

Aankomst

Aangekomen bij Rent & Event gelegen aan Haven 45 in Volendam werden we vriendelijk ontvangen. Hier kwamen we namelijk de tickets voor de boot naar Marken ophalen.

We werden hartelijk ontvangen door een meneer die meteen het een en ander begon te vertellen over Volendam. “Wist je dat Jan Smit mede eigenaar is van het restaurant daar? Hij zit daar vaak dus misschien kom je hem nog tegen!”. Verder werden we gewezen op het monument van café het Hemeltje, waar vroeger die verschrikkelijke brand is geweest.

Op de foto!

Voordat we op de boot naar Marken gaan stappen zouden we op de foto gaan. Niet zomaar een foto, maar een foto in klederdracht. Hiervoor moesten we een klein stukje lopen naar Haven 82.

Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen en direct naar boven gestuurd. We moesten ons gaan omkleden voor de foto. We waren in een gezelschap van 5 personen. 3 mannen en 2 vrouwen. We kregen hulp bij het aankleden van de kleding omdat dit in een specifieke volgorde moest gaan :-). Eenmaal aangekleed kregen we de keuze om een foto te krijgen voor de schouw of in de haven. We kozen voor de schouw.

Natuurlijk een hoop gegrinnik en gelach omdat we er allemaal zo ouderwets uitzagen. Maar toch, we konden het allemaal eigenlijk wel hebben.

Na de foto kregen we een bonnetje mee om later op de dag de foto’s op te halen. We kregen maar liefst 5 foto’s (voor ieder één).

En nu met de boot

We konden bijna tegenover de fotostudio op de boot stappen. We hadden tickets voor de Volendam Marken Expressboottocht. Een tochtje over het water van ongeveer 30 minuten.

We hadden uitzonderlijk goed weer! We konden heerlijk op het bovendek zitten in het zonnetje en ondertussen genieten van de rustgevende vaartocht naar Marken.

Aangekomen in Marken hebben we direct een restaurantje opgezocht want we hadden echt zin in een kop koffie. We zaten heerlijk in het zonnetje aan de haven te genieten van de koffie. Eenmaal verzadigd was het tijd om Marken te gaan ontdekken!

Marken

Marken is een klein eilandje, maar wel verbonden met een toegangsweg naar het vasteland. Je hoeft niet per boot naar Marken te gaan, maar het is ook mogelijk omdat per auto, fiets, E-bike of E-scooter te doen.

Marken is een klein dorpje met veel authentieke huizen. In het centrum vind je een monument van een vliegtuig dat is verongelukt op het Markermeer. Erg indrukwekkend om te lezen en om daar bij te staan.

Verder kan je op Marken enorm genieten van de natuur en de rust van dit gezellige maar knusse vissersdorpje. De scheve huisjes en de typerende bouw blijft bijzonder om te zien.

Na een uurtje te hebben rondgelopen op Marken was het tijd om terug te keren naar de boot.

Na een boottocht van ongeveer 30 minuten waren we weer aangekomen in de haven van Volendam. Nu was het tijd om Volendam nog even te ontdekken, want ondanks dat we echt in de buurt wonen, komen we er eigenlijk nooit!

De toerist spelen

Volendam telt ontzettend veel winkeltjes. Niet zomaar winkeltjes maar echt toeristische winkeltjes. Heerlijk om daar als toerist in rond te neuzen, en dat hebben we ook gedaan! We hebben ontzettend gelachen om de spulletjes die je kon kopen. Van klompen tot molentjes. Eigenlijk alles was typisch Nederlands is kon je kopen.

Na het bezoeken van de winkeltjes hebben we de klederdracht foto’s opgehaald. Natuurlijk houden we deze voor ons zelf, want eerlijk, het blijft een bijzonder tafereel wat je zelf zou moeten ervaren :-).

Nagenieten

Even uitpuffen en tijd voor een heerlijk visje. Lekker op een bankje nog even nagenieten van de mooie haven van Volendam voordat we weer richting huis zouden gaan.

Read more

Local News