Waarom elk vrij avondje in een FIFA-battle eindigt

Share

Valt het jou ook op dat je elke avond weer op dezelfde manier eindigt? Je had allerlei voornemens voor dingen die je ging doen, maar uiteindelijk greep je toch weer terug naar je oude vertrouwde tijdsbesteding. Het gaat dan natuurlijk over het spelen van FIFA. Er is iets aan deze game dat het zo verslavend maakt, dat je er eigenlijk gewoon niet mee op kunt houden. Waar komt dat toch door? Op deze plek proberen we je een antwoord te geven op die vraag. Het zit als volgt.

De opkomst van Ultimate FIFA Team

FIFA is als spel al sinds de jaren negentig van de twintigste eeuw op de markt. Het was dan ook altijd al een game die door veel mannen met plezier werd gespeeld. In de afgelopen tien jaar is er echter een element bij gekomen dat alles veranderd heeft. Het is namelijk zo dat tegenwoordig ook Ultimate Team gespeeld kan worden. Onder liefhebbers ook wel bekend onder de afkorting FUT. Met je eigen ultieme team aan de slag gaan is natuurlijk de droom van elke jongen. Zeker ook omdat je team nooit helemaal compleet en klaar is.

De opkomst van onlineverbindingen

Naast Ultimate Team is er in de afgelopen jaren nog een ontwikkeling geweest die het spel alleen maar aantrekkelijker heeft gemaakt. Het is veel gemakkelijker om altijd online verbonden te zijn. Daardoor is het dus ook veel beter mogelijk om elementen toe te voegen aan je game van buitenaf. Anders gezegd: de game verandert voortdurend door de veranderende content. Met als gevolg dat het dus ook altijd interessant blijft om te spelen. En na een jaar komt er weer een hele nieuwe editie, dus begint alles weer opnieuw voor jou als manager van je favoriete team.

Het element van de FIFA strijd

Natuurlijk is ook de basis van de game gewoon goed. FIFA draait natuurlijk om strijd. De rechtstreekse strijd in onderlinge duels. Maar ook de virtuele strijd in de stand van de competities en toernooien weegt mee. Op die manier is het dus ook alleen maar verslavender om ermee door te gaan. Je wilt voortdurend jezelf verbeteren. Dit zal ook meer mogelijk maken in de game. Dat die vorm van belonen werkt in videogames, is natuurlijk allang geen geheim meer. Ook FIFA maakt gebruik van deze techniek en daar is ook gewoon niets mis mee natuurlijk.

Wees gewoon lekker FIFA verslaafd

Als het om alcohol, drugs of sigaretten zou gaan zouden we er misschien anders over denken. Omdat het echter gewoon om het spelen van wat potjes FIFA gaat, is het minder erg. Het is helemaal niet zo’n groot probleem om lekker verslaafd te zijn aan de game. Zolang je je sociale en maatschappelijke leven er niet onder laat leiden, kan jij gewoon in je vrije avonduren lekker genieten van misschien wel de vetste game die er op de markt te vinden is. Waarom zou je dit ook niet doen? Er is niets op aan te merken.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News