Wat is het leukste kraamcadeau voor de baby én de ouders?

Share

Hoera! Er is een baby'tje geboren! Nu wordt het tijd dat jij op zoek gaat naar een goed kraamcadeau. De fout die veel mensen maken is dat ze alleen denken aan de baby zelf. Ze kopen bijvoorbeeld spenen, knuffels en ander babyspeelgoed. Maar vergeet bij het uitzoeken van een kraamcadeau ook vooral niet aan de ouders te denken. Wat hebben zij nodig? En wat kan hun leven iets makkelijker maken? Om je een beetje op weg te helpen lees je in dit artikel alles over kraamcadeaus die niet alleen leuk zijn voor de baby, maar ook voor de ouders.

Een tandendoosje

Veel mensen geven een kraamcadeautje dat zich richt op de eerste maanden na de geboorte. Denk bijvoorbeeld aan babykleding en babyspeelgoed. Dit zijn grotendeels cadeautjes die een kind binnen de kortste keren is ontgroeid. Probeer je daarom eens te focussen op de toekomst. De ouders zullen in de toekomst bijvoorbeeld de grote mijlpalen van hun kindje willen vastleggen. Hiervoor is een fotoalbum of een tandendoosje zeer geschikt! Dit is overigens niet alleen leuk voor de ouders, maar ook voor het kindje zelf. Het kan zijn eigen melktandjes bewaren in zijn eigen tandendoosje. Wil je iets speciaals toevoegen aan het cadeau? Kies er dan voor om het tandendoosje te laten personaliseren met de naam van de pasgeboren baby.

Rugzakken

Een rugzak lijkt misschien een vreemd kraamcadeau, maar denk er eens goed over na. Veel ouders zullen gaan wandelen met hun pasgeboren baby. Een kinderrugzak heeft net genoeg ruimte voor een babyfles, een paar luiers en speelgoed. Perfect voor wanneer je een kleine wandeling door de buurt maakt, of even snel naar de supermarkt moet. Daarnaast kun je een kinderrugzak heel gemakkelijk opbergen onder de wandelwagen, waardoor je er geen last van hebt tijdens het wandelen. En over een paar jaar kan het kindje de rugzak zelf gebruiken, bijvoorbeeld wanneer het naar de peuterspeelzaal gaat.

Herinneringskisten

Heb jij weleens van een herinneringskist gehoord? Niet iedereen is bekend met het fenomeen 'herinneringskist', maar het wordt steeds populairder in Nederland en het is het perfecte kraamcadeau! Een herinneringskist kun je eigenlijk vergelijken met een fotoalbum, maar dan veel beter! In deze kist kun je namelijk alle waardevolle herinneringen aan de eerste jaren met je kindje bewaren. Denk hierbij aan de zwangerschapstest, de eerste schoentjes en zelfs een tandendoosje. De ouders kunnen deze waardevolle spullen bewaren, en kunnen de herinneringskist op latere leeftijd cadeau doen aan hun kind. Vergeet ook vooral niet om de herinneringskist te personaliseren met de naam van het kindje.

Read more

Local News