Wat zijn Air Pods Pro precies?

Share

Het lijkt wel een trend van Apple om achter alles het woord Pro te plakken. Wat het bedrijf ook op de markt brengt, je bent pas echt het heertje wanneer je de pro-versie ervan hebt. Dat geldt ook voor de nieuwe Air Pods pro. Dat je ook professionele oortjes te pakken kunt krijgen tegenwoordig klinkt wel heel aantrekkelijk. De vraag is alleen: Wat houdt het precies in? Waarom zijn deze Pods pro en andere niet? Een goede reden om eens te bekijken wat je precies krijgt als je voor deze modellen gaat.

De vernieuwde versie van draadloze oortjes

Dat Apple is overgestapt naar een meer en meer draadloze beleving, is al enige tijd duidelijk. Sterker nog, dat begon allemaal enige tijd geleden met de lancering van een vroege versie van de Airpods. Het was toen nog het lachertje van de dag dat je voortaan met losse oortjes in moest lopen. Tegenwoordig weten we echter niet meer beter. Apple zou Apple niet zijn als het bedrijf er niet mee verder was gegaan om de Pods nog beter te maken. Die tijd is inmiddels aangebroken. Dat geldt zeker wanneer je de Pro versie koopt.

Wat maakt de oortjes nu eigenlijk Air Pods Pro?

Er moet natuurlijk wel iets aan deze nieuwe Pods zijn wat ze bijzonder maakt en zede titel Pro heeft laten verdienen. In de eerste plaats komt dat door de grote mate van ruisonderdrukking. Lekker afgesloten zijn van de buitenwereld kan vaak wel heel fijn zijn. Voorheen waren daar hele grote koptelefoons voor nodig. Tegenwoordig is dat echter ook al mogelijk met de kleine witte pods die iedereen zo goed kent. Dit is in ieder geval het belangrijkste verschil met de vorige modellen. Er is echter wel nog meer wat een rol speelt hierin.

Air Pods Pro passen beter dan voorheen

Ook is ervoor gezorgd dat de nieuwe Airpods nog beter in je oor passen. Dat komt omdat het de fabrikant is gelukt om de batterij te verplaatsen van het steeltje naar het oortje. Op die manier kan het steeltje worden ingekort. Wat weer als gevolg heeft dat het geheel ook wat lichter aanvoelt. Waardoor het dus ook weer wat beter in je oor past. Dit draagt ook bij aan de ruisonderdrukking, omdat de Airpod juist zo goed in je oor past tegenwoordig. Bovendien zit het ook gewoon een stuk lekkerder dan de oude modellen zaten.

Is er dan niets slechts te melden?

Zijn de Airpods in de Pro-modellen zo goed dat er niets slechts over te melden is? Als er dan toch iets verbeterd mag worden, dan is het de manier waarop de vorm van de oortjes het geluid in je oor ongewild versterkt. Dit heeft als gevolg dat in sommige gevallen bepaalde geluiden uit zijn verband worden gerukt. Dit betekent dus bijvoorbeeld dat je muziek niet helemaal klinkt zoals het zou moeten klinken. Dit kan je als een nadeel zien. Mocht de fabrikant hier een oplossing voor hebben, dan is het perfecte oortje te gebruiken.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News