Wildkamperen doe je in deze landen het best

Share

Vakantie is er in alle soorten en maten. Het is op die manier dus mogelijk om voor iedereen wel iets te vinden wat hem aanspreekt. In het geval van de echte avonturiers is dat bijvoorbeeld wildkamperen. Dit komt erop neer dat je de camper pakt en geniet van de ultieme vrijheid. Je slaapt in het wild en je ziet wel waar je uitkomt. Er zijn een aantal plekken in Europa die daar dan ook heel geschikt voor zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een trip naar de volgende landen voor de ultieme ervaring.

Ga altijd naar IJsland om te wildkamperen

Hoewel je wel eerst je camper er moet zien te krijgen, is er veel te zeggen voor IJsland. Als wildkampeerder wordt jou namelijk flink veel ruimte gelaten. In tegenstelling tot de meeste andere landen in Europa zijn ze immers wel behoorlijk soepel in waar je allemaal wel en niet mag overnachten in het wild. Dat maakt het dus juist ook zo aantrekkelijk om hier naartoe te gaan. Je zal er bovendien ook nog eens natuur vinden die je niet in andere landen kan vinden. Dat maakt het allemaal alleen maar nog aantrekkelijker om te gaan doen.

Ga de bergen in en ga wildkamperen

Er zijn ook landen waar wel heel aparte regels gelden op het gebied van wildkamperen. Denk bijvoorbeeld aan Zwitserland. Daar is het eigenlijk verboden. Alleen geldt dat dan weer niet op de hoogste bergen van het land. Wanneer je boven 2.000 meter hoogte komt, dan mag het namelijk juist weer wel. In dat opzicht is het dus aantrekkelijk om eens te kijken waar de hoogste toppen zijn. Dit zorgt dan ook nog eens voor een unieke ervaring. Lekker slapen onder de sterren, die ook nog eens dichterbij lijken dan ooit tevoren het geval is geweest.

Ga op reis door Scandinavië

Er zijn een aantal zaken waarin de landen flink verschillen. Er zijn echter ook een aantal zaken waarin de Scandinavische landen in grote mate overeenkomen. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van het wildkamperen. Wanneer je een reis door Noorwegen en Zweden maakt, dan zal je merken dat alle delen stuk voor stuk even mooi en aantrekkelijk zijn. Let wel op, want er zijn dingen die wel mogen en dingen die niet mogen. En die kunnen ook nog verschillen tussen de twee landen. Lees je dus wel eerst even goed in voor je aan je reis begint.

Ga naar het beste roadtrip land

Als er één land in Europa heel erg geschikt is voor een roadtrip, dan is het wel Schotland. Alleen al om die reden is het daarom dus ook een goede bestemming om te kiezen voor een vakantie die in het teken staat van Wildkamperen. Alle reden om dus eens te gaan bekijken hoe je de hooglanden eens van een hele andere kant eruitzien. Alleen al om die reden wil je dit land eens een keer gaan ontdekken. Meer heb je namelijk niet nodig om een gelukkige tijd te hebben. Een optimale bestemming voor deze vakantie.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News