Man van de wereld, Zo word je er een

Share

Een man van de wereld zijn kan meerdere betekenissen hebben. Tegenwoordig wordt iemand die een aantal reisjes naar verschillende werelddelen al snel als een man van de wereld bestempeld. Er is echter wel wat meer voor nodig om deze eretitel daadwerkelijk te mogen dragen. Je moet er namelijk niet alleen geweest zijn om op het strand te liggen. Je moet eigenlijk wel het één en ander weten. Daarom is een man van de wereld niet per definitie iemand die voortdurend fysiek op reis is, maar vooral ook iemand die veel overal van opsteekt. Dat doe je dus als volgt.

Man van de wereld? Breed oriënteren

Het begint allemaal bij breed oriënteren. Dat is nog niet zo gemakkelijk, want specialiseren is wel iets wat in de afgelopen decennia iets te ver is doorgevoerd in de maatschappij. Daardoor is het wel goed mogelijk om ergens zo goed in te worden, dat mensen niet om je heen kunnen. Aan de andere kant is het echter wel lekker om een man te zijn die eigenlijk alles wel kan. Daarvan zijn er namelijk niet zo heel veel meer op de wereld. Door je breed te oriënteren en veel interesse te tonen ben je alvast op de goede weg.

Lezen

De vraag is dan natuurlijk hoe je zoiets doet, die brede oriëntatie opzetten? In de eerste plaats zorg je daarvoor door meer te gaan lezen. Als er één krachtig middel is om veel te leren, dan is het wel door te lezen. Dat kan je doen door biografieën op te pakken. Dit is vaak een goede instap in de wereld van het boekenlezen. Vervolgens kan je ook eens wat romans, of wat wetenschappelijke boeken een kans geven. Alles wat je meepikt kan je helpen om meer kennis op te doen. Probeer daarbij ook niet te veel op een bepaald onderwerp te blijven hangen.

Luisteren

Een meer moderne manier om aan kennis te komen, is door te luisteren. Het luisteren op zichzelf is natuurlijk niet nieuw, maar de mogelijkheid om naar nieuwe informatie te luisteren is wel een stuk beter geworden. Je kunt je namelijk zonder al te veel moeite abonneren op een aantal podcasts via je favoriete podcastapp. Ook hier geldt dat je vooral kunt leren door nieuwe onderwerpen te kiezen. Vaak worden echte specialisten aan het woord gelaten, dus zo pak je gemakkelijk een aantal gratis lesjes van echte docenten mee. Daar heb je veel aan als je een man onder de mannen wilt zijn.

Man van de wereld op pad

Uiteindelijk is het natuurlijk wel zo dat je als man van de wereld niet alleen maar binnen op je flatje kunt blijven zitten met je boek voor je neus en je hoofdtelefoon op je hoofd. Het is ook wel fijn om zelf wat indrukken op te doen. Aan de hand daarvan kan je je kennis namelijk compleet maken. Zo leer je veel over volken, culturen en gebruiken. Gecombineerd met de theoretische kennis die je uit boeken hebt opgedaan kan je daardoor heel veel wijsheid vergaren die je op allerlei verschillende manieren kunt inzetten. Al is er echter nog meer.

De overtreffende trap

Wanneer je nog een stapje verder wilt gaan dan een man van de wereld zijn, dan houd je het niet bij het vergaren van kennis, maar pas je dezelfde tactiek toe op het aanleren van vaardigheden. Dit wordt ook wel een renaissance man genoemd. Ooit was het vrij gebruikelijk om meerdere dingen niet alleen te kunnen, maar ook echt goed erin te zijn. Dit is door de jaren heen verdwenen. Dat neemt echter natuurlijk niet weg dat jij er wel heel veel aan kunt hebben als man. Alle reden om eens een poging te wagen op dit gebied.

Foto Van Almos Bechtold op Unsplash

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News