Zo creëer je een natuurlijke look met houten jaloezieën

Share

 

Vanzelfsprekend hebben we het over houten jaloezieën en niet over een houten gordijn. Mooie raamdecoratie met een natuurlijke look? We gaan je alles vertellen over hoe je een natuurlijke look kan creëren met houten jaloezieën.

Waarom kiezen voor houten jaloezieën?

Het meest grootste voordeel van de jaloezieën is dat ze erg veel privacy bieden en je de lichtinval kunt regelen. Je kan zelf bekijken hoeveel inkijk of licht inval je wilt hebben doormiddel van het koord. Je kan er ook voor kiezen de jaloezieën geheel omhoog te doen, zodat je optimaal kunt genieten van het licht van buitenaf.

Men kiest er meestal voor om de jaloezieën in een woonkamer of slaapkamer op te hangen. De jaloezieën kun je eigenlijk op ieder gewenste plek in je huis plaatsen. Ze kunnen zelfs in de badkamer, dakraam, grote ramen of ronde ramen geplaatst worden. Een mooi bijkomend voordeel is dat de jaloezieën gemakkelijk schoon te maken zijn met een stofdoek.

Verschillende soorten jaloezieën

Jaloezieën zijn zonwerend, maar je kan ze ook gemakkelijk op maat maken of laten maken. Er zijn verschillende soorten materiaal en meerdere afwerkingen mogelijk. Extra brede lamellen geven een mooie robuuste uitstraling, ook geeft dat een stoer effect. Smalle lamellen hebben een verfijndere uitstraling.

In het verleden waren aluminium jaloezieën heel erg populair, maar houten jaloezieën op maat lopen immers voor door de stijlvolle en warme uitstraling. Houten jaloezieën kunnen perfect in een landelijk interieur, maar ze passen even goed in een moderne kamer. Er zijn ook nog hele luxe jaloezieën te verkrijgen, deze zijn elektrisch te bedienen.

Hoe kun je houten jaloezieën combineren?

Hout geeft niet alleen een mooie uitstraling, maar is ook een mooi natuurproduct. Je kan hout gemakkelijk combineren met allerlei soorten stoffen en alle kleuren passen erbij. Donkerkleurige houten jaloezieën gaan erg goed samen met mooie zachte pasteltinten. Je kan ook goed kiezen voor de kleuren mosgroen, beige of donkerbruin aan de muren, deze kleuren passen erg goed bij houten jaloezieën.

 

Wat ook goed bij elkaar kan passen is meerdere houtsoorten. Denk hierbij aan een rotan stoel, houten bijzettafel of een houten vloer met een mooi patroon. Dit past goed bij houten jaloezieën en zonder dat het te veel van het goede wordt. Voor een mooi contrast kun je ook kiezen voor velours, katoen of andere natuurlijke producten. Je kan eindeloos variëren met verschillende materialen om een warme look met houten jaloezieën te creëren.

 

 

Read more

Local News