Zo kom je gemakkelijk aan tijdelijk personeel

Share

We kijken vaak vanuit het perspectief van de ZZP-er of de freelancer als het gaat over tips voor op de werkvloer. Het is echter ook weleens belangrijk om te bekijken wat werkgevers kunnen gebruiken om meer succes te hebben. Het vinden van de juiste mensen of tijdelijk personeel voor de klus kan soms bijvoorbeeld behoorlijk lastig zijn. Dat geldt zeker wanneer je tijdelijk meer mensen nodig hebt om een groot werk aan te pakken. Je kan gebruikmaken van headhunters en recruiters, maar je kan ook zelf veel bereiken wanneer je het slim aanpakt als ondernemer.

Begin in je eigen netwerk

Natuurlijk hoef je het niet moeilijker te maken dan het is. Als ondernemer heb je natuurlijk altijd een netwerk waar je op kan steunen. Een manier om goede tijdelijke krachten zoals freelancers te vinden, is door ervaringen aan collega-ondernemers te vragen. Misschien kennen zij nog wel iemand die perfect past bij wat jij eigenlijk zoekt. Wanneer je geluk hebt kan je die persoon dan ook direct benaderen en heb je heel gemakkelijk de kracht die je zocht gevonden. Er zijn echter ook meer lastige situaties. Dan pak je het op een andere wijze aan als ondernemer.

Zoek in de beschikbare pools naar tijdelijk personeel

Freelancers en ZZP-ondernemers bevinden zich ook meer en meer in onlinepools en dergelijke. Dit zijn plekken waar ze zichzelf en hun kwaliteiten kunnen presenteren. Het is eigenlijk wel te vergelijken met een soort Marktplaats voor arbeidskrachten. Daar kan je dus ook heel veel beschikbare mensen vinden. Het is soms ook zo dat je kan zien wat voor waardering ze krijgen en kan je hun referenties inzien. Dat maakt het dus ook allemaal net wat makkelijker om te bepalen of iemand goed bij jou kan passen of niet. Dat is altijd van waarde te noemen.

Schuif met je beschikbare mensen

Een beproefd recept dat altijd al van waarde was, is het doorschuiven van mensen in je eigen onderneming. Iemand die het goed heeft gedaan op de werkvloer kan misschien wel van grote waarde zijn op de planning. Zodat de planner meer managementtaken op zich kan nemen. Op die manier zorg je dus intern dat je je problemen oplost. Je houdt dan de plek over die het gemakkelijkst in te vullen is. Daar kan je dan de recruiter bijvoorbeeld voor gebruiken, of naar zoeken op de marktplaats voor arbeidskrachten. Dit is vaak de oplossing die echt werkt.

Tijdelijk personeel? Geen gemakkelijke opgave verwachten

Het is natuurlijk ook bij jou bekend dat de arbeidsmarkt momenteel wel heel krap is. De Nederlandse economie draait op volle snelheid, maar de mensen om dat mee te doen, zijn lang niet altijd te vinden. Vrijwel iedereen is aan het werk en dan nog blijven er talloze vacatures niet ingevuld. Verwacht dus niet dat je even gemakkelijk je gaten op de werkvloer kan opvullen. Het vergt veel creativiteit en veel doorzettingsvermogen van jou als ondernemer om dit op een goede manier voor elkaar te krijgen. Dit zal zich uiteindelijk dan wel gaan uitbetalen voor jou.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News