Zo laat je iedereen in huis veilig internetten

Share

Als man zorg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je familie. Die probeer je bijvoorbeeld te beschermen als het gaat om internetgebruik. Dat kan tegenwoordig wel lastiger zijn dan je zou willen. Alleen al omdat er zoveel verschillende soorten gevaren loeren. Dat neemt niet weg dat het wel goed mogelijk is om iedereen in je gezin van voldoende bescherming in de digitale wereld te voorzien. Met de volgende tips kan je dit op een goede manier verzorgen. Zo heeft iedereen optimaal plezier van het gebruik van internet. Let dan wel op de volgende zaken.

Je kinderen zijn slimmer dan jij

Bedenk je goed dat jouw kinderen inmiddels jouw rol hebben overgenomen. Zoals jij altijd beter met de nieuwste snufjes wist om te gaan dan je ouders, zo weten zij dat nu ook ten opzichte van jou. Het is wel belangrijk om dit goed in het hoofd te houden. Dit heeft namelijk best wel enige invloed op de mate waarin je voor bescherming wilt zorgen. Ze zullen de grenzen opzoeken en die liggen verder dan jouw grenzen. Voor je het weet gaat het mis en als ook jouw belangrijke zaken op de betreffende laptop te vinden zijn, dan ben ook jij alles kwijt.

Begin met de juiste securitypakketten

De belangrijke eerste stap die je moet zetten is het installeren van goede securitysoftware. Het gaat dan niet alleen om zomaar een firewall die je beschermt. Vooral wanneer je als man een jong gezin hebt, is het belangrijk om de pakketten goed uitgebreid te maken. Bijvoorbeeld met mogelijkheden om content met een leeftijdsgrens af te schermen. Pas wel op dat je dan niet tegen je eigen zin in niet meer op je favoriete mannenblog kan komen. Dit moet je natuurlijk altijd zien te voorkomen. Er zijn desondanks heel veel goede pakketten te krijgen op dit gebied.

Zet de apparaten in je gezichtsveld

Ook niet onbelangrijk is het in je gezichtsveld plaatsen van de apparaten die gebruikt worden. Dit is vooral belangrijk om een schuin oog te kunnen houden op de andere gebruikers in huis. Zo kan je snel zien wanneer iets mis dreigt te gaan en kan je toch ingrijpen. Zoals gezegd zijn vooral je kinderen slimmer dan je denkt. Voor je het weet omzeilen ze de security en zijn ze alsnog op alle plekken waar je ze juist weg wilde houden. Door er een oog op te houden kan je heel veel voorkomen op dit gebied.

Blijf  zelf ook bijleren

Het is heel belangrijk om zelf ook op de hoogte te blijven van alles wat er speelt. Misschien zijn sommige dingen niet direct van invloed op jouw interesses, maar dat neemt niet weg dat het heel handig kan zijn om ze wel gewoon te weten. Alleen al daarom is het slim om bijvoorbeeld het technieuws bij te blijven houden. Zo weet je veel over de nieuwste apps en trends en sta je niet met je mond vol tanden wanneer je met iets nieuws wordt geconfronteerd. Ook als je geen gezin hebt is dit immers een belangrijke zaak.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News