Zo maak je je vakantie echt rustgevend

Share

Het leven wordt drukker en drukker. Zo druk zelfs, dat je af en toe het liefst een grot in duikt om je te verschuilen en waar je vakantie echt rustgevend is. Zo ver hoef je niet te gaan, maar het kan wel aantrekkelijk zijn om eens naar een plek te gaan waar je eigenlijk niet bereikbaar bent met moderne communicatiemiddelen. Die plekken bestaan namelijk echt nog altijd. Wil je weten waar je ze kan vinden? Dan is het goed om de volgende tips eens door te nemen. Je wilt direct op weg.

Vakantie echt rustgevend? De uithoeken van Down Under

Er zijn opvallend veel plekken in de uiterste hoek van de wereld waar je nog gewoon kan verblijven zonder gebeld, geappt of gemaild te kunnen worden. We hebben het dan natuurlijk over Down Under. Voor het gemak rekenen we daar niet alleen Australië, maar ook Nieuw-Zeeland even toe. Want in beide landen zijn meerdere uithoeken te vinden waar je niet bereikbaar bent. Bovendien zijn dit toch al hele populaire bestemmingen, dus zo kan je twee vliegen in één klap slaan. Buiten de plekken die je al wilt bezoeken, kan je ook een aantal dagen verdwijnen.

In het allerhoogste noorden verblijven

Ook iets dichterbij huis kan je nog een plek vinden waar je je goed kan verschuilen. Dan ga je naar Scandinavië. Met name in het noorden van Zweden zijn nog enkele plekken te vinden waar de telefoonpalen en satellieten nog niet kunnen reiken. De Zweden zijn daar slim op ingesprongen omdat ze er direct dan ook hotels hebben gebouwd waar je op een luxe en ongestoorde manier kan genieten van de rust die er te vinden is. Dat is dus alleen maar extra lekker, want als man houd je natuurlijk wel van een beetje luxe.

Het grote voordeel van Cuba

Cuba is als land wel heel voorzichtig aan een inhaalslag bezig. Dat betekent echter bijvoorbeeld dat er wel smartphone gebruik mogelijk is, maar alleen op aangewezen plekken. Je kunt dus zelf al raden wat het voordeel dan is. Op andere plekken op het eiland kan je de telefoons helemaal niet gebruiken. Dit maakt het feit dat Cuba zo lang achterbleef ineens een voordeel in plaats van een nadeel. Het is voor veel mannen zelfs een reden om nu eindelijk eens naar het land van de rum, sigaren en honkbal te gaan voor een rustgevende tijd.

Vakantie echt rustgevend? Terugtrekken in een Europese retraite

Er worden ook meer en meer plekken ingericht die specifiek zijn opgezet om je even terug te trekken. Vooral in het zuiden van Europa vind je ze veel. Dit zijn de retraites zoals je die misschien al kent. Het zijn plekken waar je bewust onbereikbaar gemaakt wordt. Je vindt er vooral veel in Italië en Portugal. Omdat dit toch al geen slechte plekken zijn om te verblijven, is het dus wel heel lekker dat je dit ook op een rustgevende manier kan doen zodat je de batterij lekker kan opladen voor de komende periode van drukte.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News