Smartphone etiquette hoe ga je normaal mee om?

Share

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Dit is wel heel letterlijk te nemen, want overal en altijd zie je iedereen met een telefoon in de hand en een gebogen nek rondlopen. Dat is natuurlijk niet hoe het hoort te zijn. In dat opzicht is het dus weleens aantrekkelijk om te bekijken hoe dat beter kan. Wat zijn eigenlijk de levensregels waar je je aan kan houden als het om smartphone etiquette gaat? Wanneer je dit op een goede manier toepast zal je jezelf beter voelen, maar ook een voorbeeld voor anderen zijn.

Smartphone etiquette? Restaurant is een no-go

Om te beginnen wordt het tijd om te stoppen met smartphone gedrag in een restaurant. Dit geldt in de belangrijkste mate wanneer je met een gezelschap in een restaurant zit. Of dit nu met vrienden, collega’s of je vriendin is maakt natuurlijk geen verschil. De telefoon is simpelweg geen onderdeel van het gezelschap. Zorg er dus voor dat die ook lekker in je zak verstopt blijft. Met een beetje geluk volgen de anderen al snel het voorbeeld dat je gesteld hebt. Dat zal de etentjes een flink stuk leuker maken op de langere termijn.

Smartphone etiquette? Ogen op de weg!

Dan nog een ander probleem waar nodig iets aan gedaan moet worden. De smartphone in het verkeer. Zowel de appende fietser als de Google Maps bedienende automobilist moet zich toch eens serieus achter de oren krabben. In de eerste plaats is het de vraag waarom je met je eigen leven speelt. Wil je al dat moois wat nog komt niet meemaken? Daarnaast is het een nog grotere vraag waarom je anderen in gevaar brengt? Tijd om eens te stoppen met de smartphone in het verkeer dus. Gebruik er desnoods zo’n app voor die alle meldingen voor je onderdrukt.

Het is niet jouw bruiloft

Ook is het tijd om uit eigen beweging te stoppen met foto’s en video’s op plechtigheden te maken. Dat je het zelf wil bewaren is nog tot daaraantoe. Het probleem is echter dat alles wel direct op de sociale kanalen wordt geknald. Lekker voor je vriend, de bruidegom. Die kan nu zelf zijn eigen heuglijke nieuws dus niet meer als eerste met de wereld delen. Hoewel je smartphone gebruik steeds vaker als verbod op uitnodigingen ziet, is het ook wel fijn wanneer we daar nu allemaal eens zelf alvast aan zouden denken als we gaan.

Leven gaat boven de smartphone

Het is goed om voortaan in alle situaties de volgende stelregel te volgen. Het echte leven gaat altijd boven de smartphone. Wat je ook aan het doen bent, het is nooit zo dat de smartphone belangrijker kan zijn. Nee, dat is ook niet het geval wanneer er een belangrijke opdracht of iets dergelijks binnenkomt. Natuurlijk moet je er wel spoedig op kunnen reageren, maar waarom zou je het spelen met je dochter ervoor onderbreken als je ook over 10 minuten als ze slaapt kan reageren? Alle reden om daar dus voortaan altijd bij stil te blijven staan.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News