Een occasion waarom zou je er voor kiezen?

Share

Als het gaat over auto’s dan gaat het vaak over het feit dat de ene nog duurder en luxer is dan de andere. Wanneer je dan weer terugkeert naar de gewone wereld, dan kom je al snel tot de ontdekking dat je helemaal het budget niet hebt voor deze supercars. Sterker nog, een gewone nieuwe auto kopen zal al een hele opgave worden. Wil je echter het beste van beide werelden? Dan is het slim om eens op zoek te gaan naar de mogelijkheden van een occasion. Die zijn groter dan je misschien denkt.

Waarom is een occasion interessant?

Tweedehands is een meer gebruikt woord voor occasion. Dit heeft soms een onterecht negatieve bijklank. Het klinkt alsof je een afgetrapte oude Corsa van iemand overneemt voor een paar honderd euro. In werkelijkheid is het echter heel anders. Wanneer je naar de occasiondealer stapt, kan je namelijk de meest bijzondere modellen vinden. Waarbij de prijs dan ook nog eens gunstig uitvalt. Je betaalt immers lang niet zoveel als voor een gloednieuwe auto, maar krijgt voor die prijs wel veel meer als het gaat om de meer luxe uitvoeringen van de favoriete modellen die je hebt.

Wat heb je nu eigenlijk echt nodig?

Een ander punt waar je je vraagtekens bij kunt stellen, is de mate waarin de auto’s tegenwoordig worden uitgebreid met allerlei snufjes. Fabrikanten verkopen elke innovatie alsof het rijden geen zin meer heeft zonder deze toevoeging. In werkelijkheid valt dat echter best mee. Natuurlijk is een bepaalde mate van comfort en luxe wel lekker, maar auto’s die al een jaar of twee tot drie in omloop doen het net zo goed als het nieuwste van het nieuwste. Zeker wanneer je voor de meer high-end fabrikanten wilt gaan. Occasions bieden dan de uitkomst voor jou.

Heel veel voor heel weinig

Bekijk het ook eens concreet als het om de prijs gaat. Een goede occasion van bijvoorbeeld een merk als BMW begint al bij een prijs van €5.000,-. Vergelijk dit eens met de nieuwprijs die soms misschien wel tot ver voorbij het tienvoudige gaat. Terwijl de verschillen beperkt blijven tot het feit dat je de tweede eigenaar bent, niet de nieuwste technieken hebt, maar wel relevant bent. En er staan wat kilometers op de teller. Die kleine punten kan je natuurlijk gemakkelijk achter je laten als je daarmee de prijs door tien kan delen als koper.

Een occasion is steeds gemakkelijker te krijgen

Ook niet onbelangrijk is dat de auto’s in deze vorm steeds gemakkelijker te krijgen zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de opkomst van de virtuele showroom die je online kan vinden. Verkopers die je de auto van je dromen online laten zoeken en deze thuis bij je af komen leveren, ongeacht waar je hem koopt en waar je zelf woont. Dit is het verkopen van de toekomst en veel occasiondealers zijn hier al flink ver in gevorderd. Zo kan je dus wel heel gemakkelijk de auto vinden die aan alles wensen die je hebt zal kunnen voldoen.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News