Nokia? Waarom je terug wil!

Share

Hij is er al een tijdje, maar de hype lijkt dan ook een blijvertje te worden. Het gaat natuurlijk over de oude Nokia telefoon. Meer en meer mensen raken ervan overtuigd. De vraag is dan natuurlijk waar deze fascinatie vandaan komt. Daarnaast is het vooral ook interessant om te weten of het ook voor jou een aantrekkelijk idee is om over te stappen naar de klassieker. Of is het misschien toch beter om je bij je moderne smartphone met alle fijne snufjes en apps te houden? De volgende zaken spelen hierin mee.

Geen echte Nokia telefoon

Wat in de eerste plaats wel belangrijk is om te weten, is dat de Nokia van nu niet de Nokia van vroeger is. In de zin dat er nu een ander bedrijf achter zit. In het verleden was het, zoals je mag verwachten, het Finse Nokia. Tegenwoordig gaat het echter om het Franse HDM Global dat de toestellen maakt. Dit hoeft verder geen verschil te maken, want de toestellen worden wel op dezelfde manier gemaakt. Daarom is het ook zo dat veel mensen er weer dat oude gevoel bij krijgen. Dit speelt in grote mate mee.

Nokia niet kapot te krijgen

Het belangrijkste voordeel van de Nokia, of HDM, is natuurlijk de stevigheid en stabiliteit ervan. Juist omdat de telefoon zo sterk is, kan er zo weinig mee gebeuren. In een tijd waarin je scherm van je smartphone al bast als je erop blaast, is dit natuurlijk wel lekker aantrekkelijk. Je bent dus ook nooit kosten aan reparaties en dergelijke kwijt. Dit is ook een reden waarom veel mensen terug verlangen naar het oude toestel. Dit is nog altijd niet veranderd nu het door de Franse fabrikant wordt gemaakt. Wie dus stevigheid wenst, weet dit te vinden.

Enkele vernieuwingen aan het toestel

Het is wel goed om te weten dat ook de Nokia van weleer niet aan de vooruitgang ontkomt. Zo heeft het toestel een aantal kleine veranderingen aan het uiterlijk. Het oude kleurloze scherm is bijvoorbeeld vervangen door een nieuw modern scherm dat wel volledig in kleur is. Daardoor is het toestel misschien net wat beter bruikbaar dan het ooit was. Al had je dat toen natuurlijk niet kunnen weten aangezien het er ook gewoon niet was. Dit is echter wel gewoon een vooruitgang te noemen. Dat maakt het toestel ook de moeite waard te overwegen.

Wel of niet een Nokia?

De vraag is nu natuurlijk of je wel of niet voor de moderne Nokia moet gaan. Uiteindelijk is het best simpel. Het is best leuk om wat nostalgische gevoelens op te roepen. Dat neemt niet weg dat heel veel van de ontwikkelingen sindsdien eigenlijk onmisbaar zijn. Zo’n smartphone is toch wel heel handig om te hebben. Wat wel een optie is, is de Nokia als nachttelefoon of rusttelefoon, om het zo maar te noemen. Wil je even niet te veel gestoord worden, maar wel bereikbaar zijn? Dan is juist deze telefoon daar heel geschikt voor.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News