Wonen op de oceaan is de toekomst

Share

Wonen op de oceaan? De manier waarop we wonen is al zolang als de mens bestaat in ontwikkeling. De nieuwe stap in die ontwikkeling lijkt het wonen op de oceaan te worden. Tenminste, als de plannen die hiervoor ontwikkeld zijn doorgaan. Het is zeker interessant om eens te bekijken hoe dit eruit moet zien. Daarnaast is het leuk om eens een eerste inschatting te maken van de voordelen en nadelen die hieraan gekoppeld kunnen worden. Zo krijg je alvast zin om weg te dromen over je oceaanwoning. Of juist niet natuurlijk, dat kan uiteraard ook wel gebeuren.

Ontwerp van een architect

De drijvende stad is een ontwerp van een architect. In deze branche mag men graag spelen met de vele ideeën die men heeft. Daardoor zijn er altijd de vreemdste en meest vooruitstrevende ontwerpen te zien. Dit geldt vooralsnog ook voor de drijvende stad, die als een soort eiland onderdak moet gaan bieden aan tienduizend inwoners die gewoon op de oceaan drijven. Om te zorgen dat alles in goede orde verloopt, is het van belang dat in alle opzichten van de modernste technologie gebruikgemaakt wordt. Dit moet zorgen dat het comfortabel wonen wordt op het drijvende eiland.

Wonen op de oceaan voor mens en dier geschikt

Wat niet onbelangrijk is om te vermelden is dat niet alleen aan het welzijn van de mens is gedacht bij het ontwikkelen van de drijvende stad. Het is namelijk ook zo dat er over is nagedacht hoe geen schade aan de oceaan en het leven daarin kon worden toegebracht. Het is daardoor dus zo dat de stad dus zowel voor mens als voor zeedier zeer geschikt is. Dat is een belangrijke voorwaarde die nodig is om het project daadwerkelijk van de grond te kunnen krijgen. De bewustheid hiervan is dan ook zeer groot te noemen.

Losse dorpen tot een stad

Het interessante aan het ontwerp is dat het flexibel is. Wanneer een geheel gevormd wordt, dan betreft het dus een kleine stad van tienduizend inwoners. Er is echter ook de mogelijkheid om delen van elkaar los te koppelen. Wanneer dat gebeurt, dan ontstaan zes kleine dorpjes. Die opereren dan los van elkaar op dezelfde wijze als de stad normaal gesproken als geheel zal opereren. De losse dorpjes kunnen per stuk net geen 1700 inwoners herbergen om toch genoeg leefruimte te houden op de zee. Hier is ook in grote mate rekening mee gehouden in concept.

Wonen op de oceaan? Droom of werkelijkheid?

Vooralsnog is dit plan niet meer dan een idee van een groot architectenbureau. Of het daadwerkelijk ooit ook tot een echte bestaande stad die drijft over de oceaan zal leiden, is natuurlijk de vraag. In de eerste plaats is dan de vraag natuurlijk wie hier wel oren naar heeft. Niet zolang geleden was het bijvoorbeeld ook ondenkbaar dat er mensen werk zouden maken van het koloniseren van Mars. Kijk eens hoever het daar tegenwoordig echter al mee staat. Dat zegt dus genoeg over de kans of dit plan ook ooit werkelijkheid zou kunnen worden voor de liefhebbers.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News