Zo kan je beter met je geld omgaan

Share

Dat je goed verdient betekent niet dat je ook maar als een blinde moet uitgeven. Natuurlijk moet je gewoon de fashion, gadgets en levensbehoeften die je hebt afrekenen wanneer je ze nodig hebt, maar het is wel aan te raden om af en toe eens je uitgavepatroon door te nemen. Aan de hand van je bevindingen kan je dan zomaar ontdekken dat je flink wat geld kunt overhouden. Om je een beetje op weg te helpen vind je hier een aantal tips die je kunt gebruiken om jouw bespaarpunten voor de komende periode te vinden.

Kies voor kwaliteit

De belangrijkste tip om beter met je geld om te gaan lijkt een open deur te zijn. Toch is dit misschien wel het punt waar het het vaakst op fout gaat. Het is altijd slimmer om voor kwaliteit te kiezen dan voor de laagste prijs. Wanneer iets goedkoop is hoeft dat niet per definitie altijd ook troep te zijn, maar het is wel een indicatie van wat je mag verwachten. Sommige mensen calculeren dit in en zeggen liever iets minder uit te geven om vaker te kunnen veranderen. Wanneer je dit echter over de lange termijn bekijkt ben je duurder uit.

In app aankopen

Kijk, natuurlijk vermaak je je er lekker mee. Maar is het je niet opgevallen dat er best veel geld gaat zitten in vluchtigheid. Je lijkt wel voor elk geluksmomentje te moeten betalen. Ineens valt het kwartje. Je geeft zoveel geld uit aan allerlei rare kleine aankopen in apps die je gebruikt. Daarvoor krijg je dan een kleine beloning in de game of het programma dat je volgt. Om vervolgens gemotiveerd te worden om naar de volgende aankoop toe te werken. Dit is een psychologische truc die je veel kost, maar veel minder biedt dan je denkt.

Te veel overbodige abonnementen

Lees je alle bladen waar je op geabonneerd bent? Kijk je alle zenders die je in je pakket hebt? Ga je vaak genoeg naar de bioscoop of de sportschool? Is het antwoord op één van deze vragen, of op allemaal, nee? Dan is het tijd om eens een abonnement hier of daar op te zeggen. Het zal je verbazen hoeveel je uitgeeft aan allerlei dingen die je ooit gedaan hebt, maar waar je mee gestopt bent zonder dat je daadwerkelijk hebt opgezegd. Dit kan je flink wat opleveren onder de streep.

Energie in alle vormen

Je lampen kunnen wel wat zuiniger, de verwarming mag wel een graadje lager. Zo zijn er allerlei kleine dingen die je kunt doen om je energieverbruik terug te brengen. Wanneer je dit allemaal optelt over een heel jaar, dan zal dit je al snel een flinke som op de energierekening schelen. Zelfs wanneer je al bent overgestapt op de goedkoopste aanbieder is dit nog altijd heel interessant om te doen. Alle reden om hier dus eens een plan voor te maken. Net iets later inschakelen is bijvoorbeeld al een hele goede stap op alle fronten. Begin hier dus mee en werk van daaruit verder.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News