baard
Health

Baard verzorgen kan je dat leren?

Een baard laten staan kan iedereen. Een baard verzorgen vraagt echter wel wat van je. Onder andere is de discipline om tijd te besteden aan je baard van groot belang. Dat neemt echter niet weg dat het wel door iedereen te leren is. Daarom is het handig om een aantal fijne kneepjes voorgezegd te krijgen. Een echte man kan immers alles leren, zolang hij maar het goede voorbeeld krijgt. Pas je deze trucjes toe, dan zal jouw baard in optimale conditie blijven en kan je je overal onderscheiden ten opzichte van alle andere baarden die aanwezig zijn.

Fatsoeneren van je baard

Om te beginnen is wildgroei geen gezicht. Probeer jezelf en anderen ook niet wijs te maken dat dat wel zo is, want niemand trapt erin. Knippen en scheren op regelmatige basis is voor je baard minstens zo belangrijk als voor je kapsel. Zorg er dus voor dat je een kapper vindt die en dubbele afspraak kan inplannen om beide te doen. Of leer je zelf dan in ieder geval aan om met een schaar en een scheermes te werken. Er zijn tips in overvloed te vinden waarmee je veel verder kunt komen dan je altijd gedacht had. Doe hier dan ook je voordeel mee.

Gezond houden van je baard

Naast fatsoeneren is ook gezond houden essentieel. Dat doe je bijvoorbeeld door verzorgende producten voor je baard te gebruiken. Deze producten vallen in twee groepen uiteen. Aan de ene kant zijn er allerlei producten van cosmeticagiganten die je kunt gebruiken die allerlei vitamines en andere gezonde stoffen aan je baard zullen toevoegen. Aan de andere kant is het echter ook zo dat je hetzelfde kunt bereiken met natuurlijk producten. Waarbij je natuurlijk zelf al kunt raden welke variant stiekem eigenlijk de betere van de twee is. Dit maakt de keuze dus eigenlijk al niet meer om te maken.

Olie in je baard nodig?

In de meeste gevallen zal het gaan om olie. Er zijn verschillende natuurlijke oliƫn die hierbij kunnen helpen. De bekendste is misschien wel kokosnootolie. Dit is niet alleen voedend voor je baard waardoor deze een mooiere kleur krijgt en zachter aanvoelt. Het is ook nog eens een middel dat ervoor zorgt dat de groei wordt bevorderd. Op die manier kan je dus ook nog eens zorgen dat het veel gemakkelijker wordt om je baard te houden zoals deze is. Het is vaak al zo dat driemaal per week aanbrengen, even laten intrekken en weer uitspoelen voldoende is voor optimaal succes.

Sappen?

Ook sappen uit bijvoorbeeld vruchten staan erom bekend een positieve werking te hebben. Denk bijvoorbeeld aan citroensap. Dit is een bekend voorbeeld. Het is niet voor niets dat dit zo vaak aan allerlei producten en middelen wordt toegevoegd. Nog beter is natuurlijk om het rechtstreeks van de bron te halen en het pure sap zelf te gebruiken. Ook dit gebruik gaat over het algemeen door het in te smeren, in te laten trekken en vervolgens weer uit te spoelen. Kijk even goed rond, want er zijn ook wat combinatiemiddelen die heel goed werken waar citroensap een belangrijke rol in speelt.

Kammen

Ook het kammen van de baard blijft belangrijk. Zo zorg je ervoor dat deze in een goed model blijft. Bovendien zorg je ervoor dat er niets in blijft hangen. Er is immers niets lelijker dan restjes of rommel in een baard. Zorg dus altijd dat je een kammetje op zak hebt. Maak onopvallend gebruik van spiegels. Doe dit niet uitgebreid, want dan loop je al snel weer het risico dat je iets te ijdel gevonden gaat worden. Dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling. Je wilt vooral gewoon een goede baard hebben waar je tevreden mee kunt pronken. Dat doe je dus op deze manier.

 

En tot slot lukt het je niet? maar hier dan een afspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.