Baard verzorgen

Je baard groeien is stap 1, maar je baard verzorgen brengt je pas echt bij je einddoel. Je bent immers op zoek naar de perfecte baard die past bij jouw imago en die echt zegt wie jij bent. Dat maakt het ook zo ontzettend belangrijk om de juiste dingen te doen om te zorgen dat je baard er optimaal uitziet. Voor wie net begonnen is met baardgroei, of voor wie denkt dat er nog meer uit te halen is dan tot nu toe is gedaan, is goede informatie heel belangrijk. De volgende zaken helpen je.

Het gehele plaatje bekijken

Voordat er dieper wordt ingegaan op je baard verzorgen, is het van belang om eerst het grotere geheel te bekijken. Verzorgen is meer dan trimmen of knippen alleen. Het is ook zorgen dat je baardharen in optimale conditie blijven. Het is bovendien ook zorgen voor de huid onder de baard. Al deze zaken zijn minstens zo belangrijk wanneer je de best mogelijke baard wilt. Alle reden om dus goed te bekijken welke producten je allemaal moet gebruiken en op welk moment je dit moet doen. Zo kan je meer kans op succes maken. Dat wil je natuurlijk ook.

De juiste producten voor het verzorgen van je baard

Om te beginnen hangt je baard verzorgen in grote mate af van het kiezen van de juiste producten. Je moet zorgen dat je haren goed verzorgd worden, maar je wilt ook zorgen voor goede hygiëne. Daarom begin je met baardzeep. Het wassen van de baard is de basis van een stevige variant. Wie voor lang en vol wil gaan zal moeten zorgen dat de vettigheid en viezigheid er met grote regelmaat uitgespoeld wordt. Dit is de enige manier om te zorgen voor de perfect groeiende volle baard. Tweemaal per week en voedende zeep is de ideale optie.

Goed opletten bij baard verzorging

Let wel goed op als je hieraan gaat beginnen. Je bent als nieuwkomer misschien geneigd te denken dat je het wassen van je baard kunt combineren met het wassen van het haar op je hoofd. Dan denk je dus ook dat dezelfde shampoo gebruiken geen enkel probleem hoeft te zijn. Toch is dit allesbehalve waar. Het is weliswaar zo dat je zowel op je kin als op je hoofd met haar te maken hebt, maar er zitten wel grote verschillen tussen deze haren. De stoffen die in shampoo voor het hoofd zitten kunnen flink schadelijk voor de baard zijn.

Verdere verzorging van het baardhaar

Buiten het wassen is een baard verzorgen ook afhankelijk van een aantal andere factoren. Zo is het bijvoorbeeld flink belangrijk om voor goede baardolie te zorgen. Je baard droogt nu eenmaal uit van het wassen. Zelfs wanneer je voedende shampoo gebruikt. Daarom moet je er extra zorg voor dragen dat dit niet gebeurt. De juiste olie helpt hierbij. Zeker ook wanneer je dit op de juiste manier gebruikt. Dit laatste is wel erg belangrijk. Juist gebruik maakt al het verschil tussen een goede, verzorgde baard of een baard die te droog of te vol is.

Het juiste gebruik

Wat is dan het juiste gebruik van baardolie? Je baard verzorgen met de olie doe je op een droge baard. Doe het dus niet direct na het wassen van je baar, maar wacht hier even mee. Wacht ook weer niet te lang, want je moet wel profiteren van de schone baard die je hebt na het gebruik van de zeep. Verdeel de olie goed en gebruik een borstel. Wat wel goed is om te weten is dat je de olie wel dagelijks of zelfs vaker op een dag kunt gebruiken. Pas alleen wel op dat je niet te veel per beurt gebruikt.

Extra producten toevoegen

Er zijn allerlei extra producent die je kunt gebruiken om je baard goed te verzorgen. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan een conditioner om je baard meer glanzend te houden. Ook kan je denken aan producten als wax en balsem. Die zijn ook ideaal om te zorgen dat de baardgroei op een juiste manier gestimuleerd wordt. Wanneer je wilt dat je baard langer en voller wordt, dan zijn dit soort producten je beste vrienden te noemen. Zeker ook omdat ze heel gemakkelijk in je routine te passen zijn wanneer je aan de slag gaat.

Knippen en trimmen

Natuurlijk blijft een belangrijk onderdeel van je baard verzorgen het knippen en trimmen ervan. Dit kan je jezelf aanleren, of je kiest ervoor om naar een barber te gaan. Wat je ook doet, het is in ieder geval van belang om goed op te letten dat je voorzichtig te werk gaat en de goede hulpmiddelen hiervoor gebruikt. Aan de hand daarvan is het goed mogelijk om te zorgen dat je baard langzaam maar zeker de vorm krijgt zoals jij die voor ogen hebt. Blijf dit ook goed bijhouden om te zorgen voor topkwaliteit.

Het hele plaatje

Wanneer je al deze zaken goed in acht neemt, dan hoeft het niet lastig te zijn om je baard te verzorgen zodat je er goed uit gaat zien. Je krijgt dan uiteindelijk precies de groei die past bij het soort persoonlijkheid die je hebt en de uitstraling die je zoekt. Het is verstandig om je te blijven verdiepen in nieuwe producten om op die manier te vinden wat voor jou het beste werkt en hoe jij het optimale uit je baard kunt halen. Dit kan per persoon natuurlijk wel enigszins verschillen. Daarom blijft dit ook zo belangrijk.