Dankzij een powernap beter presteren

Share

Slapen wordt niet altijd even goed gepromoot. Sommigen stellen zelfs ronduit dat het ene verspilling van tijd is. Er zijn een aantal bekende en succesvolle mensen die weinig slapen. Toch is het goed om te weten dat deze kennis niet helemaal accuraat is. Veel mannen kunnen juist baat hebben bij meer slaap. Bijvoorbeeld wanneer zij een powernap inlassen. Hier zitten heel veel voordelen voor je gezondheid en je prestatievermogen aan verbonden. Dat maakt het dus juist ook zo interessant om ernaar te kijken. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom je ook moet beginnen met nappen.

Gemakkelijker zaken opslaan

De belangrijkste reden waarom je beter gaat presteren dankzij een powernap, is omdat je je lichaam op veel onderdelen als het ware reset. Dat geldt bijvoorbeeld voor je geheugen. Wanneer je een powernap doet, dan kan je er zeker van zijn dat je nadat je wakker wordt weer gemakkelijker dingen opslaat. Het voordeel is dat je hier maar heel kort voor hoeft te slapen. Dus een echte powernap kan al voldoende zijn. Bovendien helpt het ook nog eens bij het verwerken van informatie die je juist voor de nap tot je kreeg. Dit is dus ook voordelig.

Powernap is beter voor je hart

Ook is het zo dat het doen van een powernap de gezondheid van je hart en je vaten verbetert. Dit heeft te maken met de druk die je opbouwt door te weinig slapen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen die te weinig slapen sneller last hebben. Wanneer je dus regelmatig een kort dutje doet, help je de druk verminderen. Dit is de druk die wordt opgebouwd door zogenaamde slaapschuld. Omdat die schuld verdwijnt, kan je lichaam er beter tegen en heb je dus minder gezondheidsrisico’s waar je mee om moet gaan. Dit is natuurlijk ideaal.

Powernap? Minder stress in je lichaam

In het verlengde van de hartproblemen, ligt ook het effect van te weinig slaap op stress. Wie minder slaapt zal meer stress ervaren. De oplossing lijkt dan dus simpel. Je moet namelijk meer slapen. Bijvoorbeeld door je lichaam even tot rust te laten komen met een tussentijdse powernap. Hoe lager de stresshormoon niveaus in je lichaam zijn, hoe gemakkelijker je nieuwe taken aanpakt. Waardoor je dus veel meer gedaan krijgt op een dag. Dat is al direct een goede reden om dus een kort slaapje in je routine op te gaan nemen. Zo bereik je meer.

Meer creatieve oplossingen bedenken

Een uitgeruste geest is een creatieve geest. Daar kan je dus volop van profiteren wanneer je zo nu en dan ruimte inlast om een powernap te doen. Doordat je meer rustmomenten inbouwt stimuleer je de creativiteit de je in hebt. Het kan dus zelfs aan te raden zijn in sommige situaties om even te gaan slapen als je er even niet uitkomt. Dat is natuurlijk alleen een goed idee als je daarmee geen andere zaken in de war brengt. Zorg ervoor dat je ruimte maakt om kort de ogen te sluiten om ervan te kunnen profiteren.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News